Hezbollah kan IDF ‘dummy’ soldaat niet waarderen

Screenshot video

Tegen de achtergrond van de toenemende spanning in het noorden en de vrees voor een wraakactie van Hezbollah na de neutralisatie van een kopstuk van de organisatie in Damascus, heeft het aan de Libanese terreur groep gelieerde Al-Miyadin-netwerk zaterdag een video vrijgegeven waarin een pop van een IDF-soldaat aan de grens tussen Israël en Libanon door een robot heen en weer wordt bewogen.

De video laat de dummy zien terwijl deze heen en weer beweegt en verdwijnt achter de rook van rookgranaten die vanaf de Israëlische kant van het hek werden neergelegd. In de buurt staan een paar Israëlische Merkava tanks.

Volgens Al-Mayadeen was de ietwat vreemde vertoning een Israëlische truc om Hezbollah in een ‘val’ te ‘lokken’, aldus het bericht van het netwerk.

Dinsdag liet het Israëlische leger weten dat Hezbollah-sluipschutters op Israëlische soldaten hadden geschoten nabij een Israëlische gemeenschap langs de grens, wat leidde tot Israëlische luchtaanvallen op een aantal observatieposten van de terreurgroep. De Hezbollah-strijdmacht bevond zich volgens Israël precies tussen twee UNIFIL posten. Het is de taak van UNIFIL om dit soort aanvallen te voorkomen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)