EL AL vliegt maandag voor het eerst over Saoedi-Arabië

Het El El toestel met speciale bestickering. Foto El Al

De Israeli Pilot Association heeft zondagmiddag een concept vrijgegeven van vliegroute van EL AL vlucht LY 971 van Tel Aviv naar Abu Dhabi, voor wat de eerste rechtstreekse officiële vlucht van Israël naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zal zijn.

De vlucht, met aan boord een hoge Israëlische delegatie en een Amerikaanse delegatie onder leiding van Jared Kushner, zal over Saoedi-Arabië vliegen, ondanks dat het land de vlucht nog niet officieel heeft goedgekeurd om door het Saoedisch luchtruim te vliegen. De vlucht zal naar verwachting drie uur en 13 minuten duren.

De vlucht zal worden uitgevoerd met een Boeing 737 van EL AL die is uitgerust met de Skyshield-systemen van Israel Aerospace Industries, tegen inkomende raketten.

De piloten die het toestel zullen besturen hebben de afgelopen dagen in Amsterdam verplicht een aantal uren in de flight simulator doorgebracht, omdat ze een paar maanden niet hadden gevlogen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)