IDF valt Gaza aan nadat ballonnen met explosieven branden in Israël veroorzaakten

Restanten van ballon met explosief. Foto Israëlische politie

Israëlische vliegtuigen hebben donderdagavond laat een Hamas-locatie in de noordelijke Gazastrook gebombardeerd nadat terroristen eerder op de dag een aantal ballonnen met explosieven en brandbommen naar Israël hadden gelanceerd, aldus de woordvoerder van het Israëlische leger.

De Israel Defense Forces zeiden dat de vergeldingsaanval gericht was op “ondergrondse infrastructuur van de terreurgroep Hamas in de noordelijke Gazastrook”.

De aan Hamas gelinkte nieuwssite al-Resalah identificeerde de locatie als de “Palestijnse basis” van de groep buiten Beit Lahiya.

“De aanval werd uitgevoerd als reactie op de lancering van brandgevaarlijke ballonnen vanuit het grondgebied van de Gazastrook gedurende de dag op Israëlisch grondgebied”, zei de IDF in een verklaring.

Branden in zuid Israël. Screenshot Channel 12 nieuws

Ten minste drie branden werden donderdag in het zuiden van Israël gemeld, veroorzaakt door ballonnen met brandbommen die vanuit de Gazastrook werden gelanceerd, zei de brandweer.

De angst bestaat nu dat het ‘ballonnen seizoen’ is begonnen en er de komende dagen meer ballonnen met explosieven en brandende objecten vanuit Gaza richting Israël worden opgelaten.

Een andere ballon met een vermoedelijk explosief werd gevonden in de buurt van de stad Arad, zo’n 80 kilometer van de kustenclave. Deze werd door de politie gelokaliseerd en tot ontploffing gebracht tijdens een gecontroleerde explosie, zei de politie.

Gedurende de dag werden er verschillende branden gemeld in respectievelijk de regio’s Hof Ashkelon en Eshkol, ten noordoosten en ten oosten van de Gazastrook. De branden werden snel onder controle gebracht. Er werden geen gewonden gemeld als gevolg van de branden.

Onderzoek wees uit dat ook deze branden door ballonnen met explosieven en / of brandende objecten eraan werden veroorzaakt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!