Israëlisch supplement afgeleid van granaatappel zaadolie helpt patiënten met MS en Alzheimer

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het is algemeen bekend dat de granaatappel boordevol gezondheidsbevorderende en helende antioxidanten en vitamines zit. Granaatappels zijn bovendien een van de zeven inheemse vruchten van Israël.

Nu is een Israëlisch supplement afgeleid van granaatappelzaad olie nuttig gebleken bij het verbeteren van de cognitieve functie bij patiënten met multiple sclerose die cognitieve problemen ervaren in verband met de ziekte.

Prof.Dimitrios Karussis, de internationaal gerenommeerde directeur van het Multiple Sclerosis Center in het Hadassah-Hebrew University Medical Center in Jeruzalem, vond een aanzienlijke verbetering in leervermogen en tekstbegrip, woordherinnering en categorisering bij 30 patiënten die betrokken waren bij een baanbrekend onderzoek naar de gepatenteerde GranaGard aanvulling.

Dit is de nieuwste studie die de voordelen van dit vrij verkrijgbare supplement laat zien. Het geneest niet – beschadiging van zenuwcellen is onomkeerbaar – maar GranaGard lijkt neurodegeneratie te voorkomen of te vertragen en zelfs de symptomen veroorzaakt door neurodegeneratieve ziekten of veroudering te verminderen.

Het verhaal achter GranaGard begint met Hadassah senior onderzoeker Ruth Gabizon, een experimentele neuroloog.

Enkele jaren geleden behaalde Gabizon geweldige resultaten met een Israëlische gezichtscrème van Lavido met granaatappelzaadolie. Ze ontdekte dat het actieve ingrediënt in de olie uit punisch zuur bestaat, een krachtige antioxidant.

Professor Ruth Gabizon . Foto Facebook

Ze vroeg zich af hoe dit unieke meervoudig onverzadigde vetzuur (ook bekend als Omega 5) haar gemanipuleerde laboratoriummuizen zou kunnen helpen, die vatbaar zijn voor de ontwikkeling van de dodelijke neurodegeneratieve aandoening Creutzfeldt-Jakob.

Normaal gesproken komen oliën niet voorbij de lever. Om de granaatappelzaad olie biologisch beschikbaar te maken voor de hersenen, wendde Gabizon zich tot nanotechnologie-expert Shlomo Magdassi van het Casali Center for Applied Chemistry van de Hebreeuwse Universiteit. Magdassi ging de uitdaging aan door de olie op te splitsen in nanodruppels die gemakkelijk door de bloedbaan reizen.

De preventieve effecten van de formule bij Gabizon’s muizen maakten zo een indruk op Magdassi en Gabizon dat ze het de afgelopen vier jaar allebei als een algemeen welzijns-tonicum hebben gebruikt.

Eind 2016 hebben de twee wetenschappers Granalix Biotechnologies mede opgericht om de formulering op de markt te brengen als voedingssupplement.

GranaGard is gemaakt met olie van granaatappelpitten die rijk is aan punisch zuur en afkomstig is uit Israëlische bronnen en wordt door de Israëlische SupHerb geproduceerd als een zachte gelcap. Het product wordt wereldwijd verkocht via de Granalix-website, via distributeurs in Zuid-Amerika en Europa, en in geselecteerde Israëlische apotheken.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!