Opnieuw veel coronabesmettingen in Israël

Ter illustratie. MDA medewerkers. Foto MDA

Terwijl het coronavirus kabinet aan het eind van woensdagmiddag bij elkaar zal komen om zeer waarschijnlijk de weekendrestricties op te heffen en nieuwe restricties in te voeren, werd door het ministerie van Volksgezondheid gemeld dat er dinsdag 1700 nieuwe besmettingen in Israël zijn vastgesteld. Ook is het aantal doden gestegen.

Van de 24.866 actieve virusgevallen verkeren 355 mensen in ernstige conditie, waaronder 104 patiënten die aan de beademing liggen.

409 patiënten hebben matige klachten, de rest heeft overwegend milde of helemaal geen klachten.

Er zijn opnieuw mensen aan de gevolgen van het coronavirus overleden waardoor het aantal doden nu op 564 staat.

Het strategische plan dat woensdag zal worden gepresenteerd, is opgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid onder de nieuw benoemde coronavirus ‘tsaar’ Prof. Ronni Gamzu. Het is naar verwachting geen compleet plan – Gamzu zei dat hij meer tijd nodig had – maar het zal de meest urgente kwesties van de dag aanpakken: het opheffen van weekendsluitingen van winkels en winkelcentra en hoe rode zones het beste kunnen worden aangepakt.

Minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein zei dinsdag tijdens een bezoek aan het Wolfson Medical Center in Holon, dat het standpunt van het ministerie is dat het geen waarde heeft om gedeeltelijke sluitingen te handhaven.

‘Er bestaat niet zoiets als een halve zwangerschap’, zei hij en herhaalde een verklaring van de dag ervoor. “Als er in het weekend geen volledige sluiting is, heeft het geen zin om gedeeltelijk sluitingen af te dwingen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)