Israëlisch wielrenteam in de Tour de France gebruikt Israëlische masker tegen het virus

Foto Team Israël StartUpNation

De Israëlische professionele wielerploeg, Israël StartUpNation, zal het SonoMask gezichtsmasker- een innovatief door Sonova uit Israël gemaakt beschermend masker – gebruiken tijdens de 21 etappes van de Tour de France die de komende weken plaatsvinden.

Het door de Israëlische start-up Sonovia ontwikkelde een bijna permanente, ultrasone, textielafwerkingstechnologie voor mechanische impregnering van zinkoxide-nanodeeltjes in textiel. Alle tot nu toe uitgevoerde tests toonden aan dat het een virus dodend effect heeft van 99,8877%, wat betekent dat de stof virussen deactiveert zodat ze niet kunnen binnendringen na een blootstellingstijd van 24 uur.

Nadat SonoMask in mei de goedkeuring kreeg van de Amerikaanse FDA, is men begonnen met de verkoop van het masker.

Israël StartUpNation (ISN) teameigenaar Sylvan Adams zei dat “het wielrenteam een sposor samenwerking met SonoMask is aangegaan en als onderdeel daarvan zal het team de speciale COVID-19 resistente Sonovia SonoMasks dragen, ontwikkeld door Israëlische technologie.” 

Deze sponsoring maakt deel uit van de samenwerking die ISN heeft met Start-Up Nation Central, dat helpt om geavanceerde Israëlische producten op de markt te brengen. Ons leven en het leven van velen buiten Israël, wordt verbeterd door toonaangevende Israëlische innovatie en het tentoonstellen van nieuwe ‘made in Israel’-technologieën.

Guy Niv, die de eerste Israëliër zal zijn die ooit zal deelnemen aan de Tour de France zei “Het lijkt mij heel normaal dat we deze maskers gebruiken van een startup die is aangesloten bij onze sponsor. En natuurlijk is het de beste die er is, we verwachten niets minder.”

Nu er sprake is van bijzondere omstandigheden door het coronavirus, besloot het team zich te wenden tot het gebruik maken van Israëlische innovatie om het team te helpen zich efficiënter te houden aan de gezondheidsprotocollen die zijn opgesteld door de organisatie van de Tour de France.

Dr. Jason Migdal, onderzoeks- en ontwikkelingswetenschapper bij Sonovia Ltd., die hielp bij het coördineren van de samenwerking, zei dat “vanwege de nieuwe verplichte beperkingen die van kracht zijn voor het wielerevenement van dit jaar, inclusief steekproeven van deelnemers en team diskwalificaties als een lid positief test voor COVID-19, hebben we het gebruik van ons geavanceerde SonoMask aanbevolen. De aangeboren antivirale technologie houdt het Israëlische team beschermd gedurende de hele wielerwedstrijd, en het superieure ademend vermogen en geurbestrijding van onze maskers geven de fietsers een welkom concurrentievoordeel op het pad naar succes.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!