Israëlische Sizer app scant exacte maat

Screenshot YouTube

Online winkelen was al in opmars maar heeft sinds de coronavirus uitbraak een enorme vlucht genomen, nu veel mensen liever thuis winkelen. Maar het vinden van de juiste maat is wel een groot probleem bij het aanschaffen van kleding. Hoe weet je of je het kledingstuk dat je wilt aankopen ook de juiste maat heeft die je nodig hebt?

De Israëlische startup Sizer heeft daar iets op gevonden en brengen een app die uit die het lichaam scant en de juiste maat aangeeft.

De gebruiker moet op 2 meter afstand gaan staan en de telefoon met de app rechtop neerzetten. De app leidt de gebruiker door verschillende poses om de exacte afmetingen van het lichaam vast te leggen.

Het in Herzliya gevestigde Sizer heeft een partnerschap met de Israëlische pakkenmaker Bagir en de grote Europese online kleding-en schoenenverkoper Zalando. Ook heeft het bedrijf recentelijk een proef uitgevoerd met de Japanse retail gigant Uniqlo.

Advertentie (4)