Nominaties voor een Emmy award voor series en films met een Joods thema

Unorthodox. Screenshot Netflix

Hoewel er nog niet veel over de Emmy Awards-ceremonie voor 2020 bekend is, is één ding duidelijk: een aantal series met een ‘Joods tintje’en verscheidene joodse acteurs, actrices en screenschrijvers zijn genomineerd voor deze prestigieuze prijs, zo meldt JTA.

Tientallen Joodse acteurs, actrices en filmmakers staan op de lijst toen de nominaties van dit jaar afgelopen week werden aangekondigd.

Maya Rudolph neemt het op tegen zichzelf in de gastactrice in een comedy-serie – voor haar rol in “The Good Place” en haar gastoptreden als senator Kamala Harris in “Saturday Night Live”. Ze was ook genomineerd voor haar voice-over werk als Connie the Hormone Monstress in de zeer joodse geanimeerde show “Big Mouth “.

Tracee Ellis Ross ontving haar vierde nominatie voor hoofdrolspeelster in de ABC-sitcom ‘black-ish’.

Julia Garner werd genomineerd voor een uitstekende bijrol in een dramaserie, een categorie die ze vorig jaar won .

En hoewel niet gespeeld door joodse actrices, kregen Margo Martindale’s vertolking van de legendarische joodse politicus Bella Abzug en Tracey Ullman’s van de joodse feministe Betty Friedan beide nominaties. “Mvr. America ”, de FX-show over de strijd voor het amendement voor gelijke rechten, liep weg met 10 nominaties.

Unorthodox , het populaire Netflix-drama gebaseerd op de gelijknamige memoires van Deborah Feldman, kreeg acht nominaties, waaronder de beste gelimiteerde serie. Anna Winger werd genomineerd voor schrijven en ster Shira Haas werd genomineerd voor beste hoofdrolspeelster in een beperkte serie of film.

Shira Haas, rechts, en Amit Rahav in ‘Onorthodox’. Screenshot Netflix

Haas, een Israëlische, leerde Jiddisch voor de rol. De rol van  Esty was ‘waarschijnlijk een van de meest, zo niet de meest, complexe personages die ik heb kunnen spelen. Het is zo zeldzaam om zo’n belangrijke en verbazingwekkende vrouwelijke rol te krijgen. Ik had zoveel geluk dat ik de rol kreeg. ‘

Winger vertelde Kveller dat het de eerste keer was dat ze met een overwegend joodse cast aan “Unorthodox” werkte.

‘Ik zeg meestal dat er een dorp voor nodig is om een ​​show te maken,’ zei Winger. ‘Voor’ onorthodox was er een shtetl voor nodig. ‘

Tiffany Haddish’s “Black Mitzvah” is genomineerd naast Jerry Seinfeld

Netflix-special  “Black Mitzvah” van  Tiffany Haddish  werd genomineerd voor een buitengewone variëteitspecial, samen met mede-joodse komiek Jerry Seinfeld, die werd genomineerd voor zijn “23 Hours To Kill “.

Screenshot Netflix

Haddish sprak met Alma over haar reis om haar joodse afkomst op te eisen (haar vader was een Eritrese jood) en haar beslissing om de Thora te bestuderen en een bat mitswa te worden .

‘Toen ik het concept voor mijn special bedacht,’ legde Haddish uit, ‘probeerde ik een manier te vinden om mijn waarheid, mijn ervaringen in het leven te vertellen en misschien ook de ogen van anderen te openen voor het feit dat in de Afro-Amerikaanse cultuur , er is niets dat zegt: ‘Oké, je bent officieel een vrouw’ of ‘Je bent officieel een man’. Er is geen ceremonie. Er is geen overgangsrite … Weten wie je bent, weten waar je vandaan komt, dat is wat je volwassen maakt. En je verhaal kunnen delen. Dat is wat ik zo leuk vind aan het jodendom, omdat het allemaal gaat om het delen van je verhalen en vragen stellen en van elkaar leren. ‘

“Schitt’s Creek” wordt erkend voor zijn laatste seizoen

” Schitt’s Creek “, gecreëerd door het Canadees-Joodse vader-en-zoon-duo Eugene en Dan Levy , liep weg met 15 nominaties voor het veelgeprezen laatste seizoen. De show werd genomineerd voor de beste comedyserie en alle vier de sterren werden erkend: Eugene Levy , voor de hoofdrolspeler in een comedyserie; Catherine O’Hara, hoofdactrice; Dan Levy , bijrol; en Annie Murphy, bijrol.

Screenshot

De jongere Levy werd ook genomineerd voor het schrijven van de laatste aflevering, “Happy Ending”, en voor zijn regie van de aflevering.

“The Marvelous Mrs. Maisel” leidt het komediepakket

Screenshot Amazon Prime

Het derde seizoen van de joodse komedie “Marvelous Mrs. Maisel” scoorde 20 nominaties, waaronder voor uitstekende comedy-series en hoofdrolspeelster Rachel Brosnahan in haar vertolking van Midge Maisel. De Joodse actrice Alex Borstein  werd opnieuw genomineerd in de categorie beste vrouwelijke bijrollen – ze heeft de laatste twee keer gewonnen dat ze werd genomineerd. Borstein zal het opnemen tegen haar volg “Maisel” ster Marin Hinkle . Andere nominaties voor “Maisel” -acteurs zijn Sterling K. Brown, Tony Shalhoub , Wanda Sykes en Luke Kirby.

Amy Sherman-Palladino werd genomineerd voor het regisseren van een aflevering, net als haar man en co-creator Dan Palladino. Zoals Sherman-Palladino eerder dit jaar tegen de Jewish Telegraphic Agency zei : “Ik heb komedie, vooral in deze tijd, altijd als een Joodse creatie beschouwd – zoals het ritme, de cadans.”4

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)