Ontvangst Israëlische en Amerikaanse delegaties in Abu Dhabi

El Al toestel op vliegveld van Abu Dhabi

Na de landing van vlucht LY 971 uit Tel Aviv op de luchthaven van Abu Dhabi volgden er de gebruikelijke persconferenties voor de op het vliegveld verzamelde pers. Daarna gingen de delegaties door naar het ministerie van Buitenlandse zaken van VAE voor de eerste gesprekken.

De Israëlische delegatieleider, Meir ben Shabbat, begon zijn toespraak in het Arabisch en zei “Ik ben buitengewoon trots om hier te zijn als hoofd van de Israëlische delegatie. We zijn hier om een ​​visie om te zetten in realiteit. Er is geen grens aan de mogelijke samenwerking tussen ons op het gebied van innovatie, toerisme, landbouw, luchtvaart, op vele andere gebieden… onderdeel van het sluiten van vrede tussen alle volkeren in de regio ”. Hierna schakelde hij over naar het Hebreuws waarbij hij president Trump bedankte voor zijn inspanningen.

Meir Ben-Shabbat, de Israëlische delegatieleider. Screenshot tv

Daarna was het de beurt aan Jared Kushner waarbij hij Mohammed bin Zayed, de feitelijke heerser van de VAE, en bedankte hij Saoedi-Arabië voor het toestaan van Israëlisch luchtverkeer over het luchtruim van Saoedi-Arabië.

Jared Kushner. Screenshot tv

Hij grapte dat hij wilde dat het vliegtuig sneller zou vliegen, zodat ze er eerder konden aankomen om de genormaliseerde banden te vieren.

“Hoewel deze vrede wordt gesmeed door leiders, wordt deze overweldigend gewenst door de mensen”, zegt hij.

Over degenen die tegen de normalisatie tussen Israël en de VAE zijn, zei hij “Ze maken gebruik van verdeeldheid om de macht te behouden.”

Na de persverklaringen vertrokken de delegaties naar het ministerie van Buitenlandse Zaken waar meteen de besprekingen begonnen met de minister van Buitenlandse Zaken van de VAE, Anwar bin Mohammed Gargash in Abu Dhabi.

Foto Kantoor premier Netanyahu

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!