Hamas laat terreur rusten na wapenstilstand met Israël

Aanval IDF op Gaza. Screenshot Channel 13

De Hama terreurgroep liet maandagavond weten dat na bemiddeling door de afgezant van Qater, er een wapenstilstand met Israël is overeengekomen. Israël bevestigde niet expliciet het bestaan ​​van een wapenstilstand, maar zei in een stilzwijgende erkenning dat het de visserijzone voor de kust van de Strip en de grensovergangen van de enclave vanaf dinsdag volledig zou heropenen.

“We zullen zien of Hamas, die verantwoordelijk is voor alles wat er in de strook gebeurt, zich aan de afspraken zal houden”, zei een woordvoerder van COGAT, de Israëlische instantie voor overheidsactiviteiten in Judea en Samaria.

De plotselinge stijging van het aantal coronavirus besmettingen in Gaza heeft meegeholpen om Hamas ervan te overtuigen snel tot een akkoord met Israël te komen.

“Door de bemiddeling van de Qatari-gezant Mohammad al-Emadi zal de wapenstilstand meteen ingaan en zullen een aantal projecten worden aangekondigd die onze mensen in de Gazastrook dienen en die bijdragen aan het verlichten van onze crises in het licht van de coronavirus golf die de Gazastrook getroffen heeft”, zei Hamas.

Van Al-Emadi werd ook verwacht dat hij binnenkort zou beginnen met het verdelen van de 30 miljoen dollar die hij naar Gaza heeft gebracht, die zal gaan naar de aankoop van brandstof, het betalen van ambtenaren en het helpen van de armen in Gaza.

Kort na de verklaring van Hamas bevestigde COGAT effectief de overeenkomst en zei dat het de grensovergang zou heropenen om brandstof te leveren, evenals de visserijzone van Gaza.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)