President Rivlin nodigt leider Abu Dhabi uit voor staatsbezoek

Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan. Screenshot YouTube

De Israëlisch president Reuven Rivlin, heeft een brief aan Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, kroonprins van het emiraat Abu Dhabi en plaatsvervangend opperbevelhebber van de strijdkrachten van de Verenigde Arabische Emiraten, gestuurd, waarbij hij werd uitgenodigd tot een officieel bezoek aan Israël. Onderstaand vind u de volledige tekst van de uitnodiging.

“Hoogheid”,

In deze profetische dagen wordt leiderschap afgemeten aan de moed en het vermogen om grensverleggend en vooruitziend te zijn.

De overeenkomst tussen onze landen, bemiddeld door de Amerikaanse president Donald Trump en de Amerikaanse regering, die ‘Inshallah”, binnenkort zal worden ondertekend, onder uw leiding en in volledige en wederzijdse coördinatie met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, is een strategische mijlpaal voor een reeks nieuwe ontwikkelingen in onze regio.

Ik hoop dat deze stap het vertrouwen tussen ons en de mensen in de regio zal helpen opbouwen en versterken, een vertrouwen dat het begrip tussen ons allemaal zal bevorderen.

Een dergelijk vertrouwen, zoals blijkt uit deze nobele en moedige daad, zal onze regio vooruit helpen en economisch welzijn brengen en welvaart en stabiliteit bieden aan de bevolking van het Midden-Oosten als geheel.

Ik twijfel er niet aan dat toekomstige generaties de manier zullen waarderen waarop u, de dappere en wijze leiders, het discours over vrede, vertrouwen, dialoog tussen volkeren en religies, samenwerking en een veelbelovende toekomst hebben hervat.

Ik maak geen geheim van mijn hoop dat deze beweging ook als baken zal dienen en de weg voor anderen zal verlichten.

Namens het volk Israël en persoonlijk maak ik van deze gelegenheid gebruik om Uwe Hoogheid uit te nodigen om Israël en Jeruzalem te bezoeken en onze geëerde gast te zijn.

Met veel respect en waardering, “

(Reuven Rivlin, getekend in het Arabisch)

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)