Israelische voetballer gaat spelen bij voetbalclub in Dubai

Dia Saba. Screenshot YouTube

Niet alleen op handelsgebied wordt de ene overeenkomst na de andere getekend tussen Israëlische bedriven en hun tegenhangers in de VAE, nu is ook bekend geworden der voor de allereerste keer een Israëlische voetballer in Dubai aan de slag gaat.

De middenvelder van het Israëlische nationale team Dia Saba, die momenteel speelt voor de Chinese Super League-club Guangzhou R&F, heeft een driejarig contract getekend ter waarde van $ 3 miljoen per seizoen met de voetbalclub Al-Nasr SC uit Dubai en is daarmee de allereerste Israëlische voetballer die het tenue van een sportclub in de Arabische Golf zal aantrekken.

Saba tekende in januari 2019 voor Guangzhou R&F van Hapoel Be’er Sheva FC in een deal ter waarde van 5 miljoen euro en sloot zich aan bij landgenoot en spits van het nationale team van Israël, Eran Zahavi, die onlangs ook de Chinese club verliet om te voetballen voor PSV Eindhoven.

Al-Nasr is de allereerste voetbalclub die is opgericht in het Golfkoninkrijk, opgericht in 1945, en speelt in de topklasse. De club organiseert zijn wedstrijden in het Al Maktoum Stadium, dat plaats biedt aan 15.000 zitplaatsen. De club heeft in zijn geschiedenis drie keer de eerste divisie van de VAE gewonnen. Al-Nasr heeft ook vier keer de nationale beker gewonnen, drie keer de UAE Federation Cup, twee keer de Supercup en twee keer de competitiebeker – vorig seizoen won hij zijn laatste eer na een 2: 1 overwinning op titelverdediger Shabab Al Ahli.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!