Rambam ziekenhuis richt parkeergarage in voor behandeling coronavirus patiënten

De ondergrondse coronavirus afdeling Rambam ziekenhuis. Screenshot YouTube

Door de grote stijging van het aantal coronavirus patiënten zijn in Israël de ziekenhuizen overvol en worden patiënten over het hele land verspreid. Om aan de grote vraag naar ziekenhuisbedden te voldoen heeft het Rambam ziekenhuis in Haifa besloten de ondergrondse parkeergarage als coronavirus afdeling in te richten.

Deze speciale coronavirus afdeling ligt 16,5 meter onder het maaiveld en heeft 770 bedden, waarvan 170 voor patiënten die aan de beademing moeten.

De faciliteit is een volledig uitgerust als ziekenhuis met een eerstehulpafdeling, operatiekamers, een intensive care-afdeling, drie coronavirus afdelingen, een kinderafdeling, een verloskamer en een ruimte voor dialysebehandeling.

Dr. Michael Halberthal, algemeen directeur van Rambam, merkt op: “We hebben veel tijd en moeite in dit project geïnvesteerd, alhoewel we hoopten dat we nooit gedwongen zouden worden om dit punt te bereiken.”

Rambam begon tijdens de eerste virus golf, op verzoek van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid met het voorbereiden van de infrastructuur in deze ondergrondse faciliteit.

Het ondergrondse ziekenhuis is gebouwd om te worden gebruikt tijdens biologische, chemische en conventionele aanvallen en beschermt de aanwezigen tegen bovengrondse bedreigingen en besmetting.

Om het ondergrondse ziekenhuis opnieuw te gebruiken voor gebruik als COVID-19-faciliteit, moesten de planners de infrastructuur aanpassen om het gebied buiten te beschermen tegen het virus van binnenuit.

“Rambam is wereldberoemd vanwege zijn expertise op het gebied van trauma’s en massa slachtoffers, en onze ervaring met het succesvol omgaan met deze scenario’s heeft ertoe bijgedragen dat we klaar zijn voor de huidige nationale noodsituatie”, legt Dr. Halberthal uit, en voegt eraan toe: “Wij geloven dat deze situatie de hele winter zoo zal blijven “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!