Draadloze, elektrische weg in Tel Aviv

Tel Aviv University treinstation. Foto gemeente Tel Aviv

De gemeente Tel Aviv-Yafo is in samenwerking met ElectReon en de Dan Bus Company een proefproject gestart om een draadloze elektrische weg aan te leggen voor het opladen van bussen van het openbaar vervoer in de stad. Het is daarmee de eerste stad ter wereld waar elektrische bussen draadloos van het openbaar vervoer worden opgeladen.

De pilot, de eerste in zijn soort in Israël, zal worden uitgevoerd tussen Tel Aviv University Railway Station en Klatzkin Terminal in Ramat Aviv, een route met een afstand van twee kilometer, inclusief 600 meter elektrische weg.

Kabels worden in de weg aangelegd. Foto Gemeente Tel Aviv

Dankzij het proefproject kunnen speciaal uitgeruste elektrische bussen die op de route rijden rechtstreeks worden opgeladen via de elektrische infrastructuur onder de weg.

Na voltooiing van de tests en de integratie van de technologie, dat ongeveer twee maanden in beslag neemt, zal een elektrische bus van de Dan Bus Company beginnen met ritten op de route voor passagiers die naar de universiteit van Tel Aviv reizen.

De uitvoering van het pilot-project maakt deel uit van een gemeentelijk beleid dat veel belang hecht aan elektrisch rijden en het verminderen van luchtverontreiniging in de stad.

Dit zal gebeuren door de aanleg van elektrische wegen om energie onafhankelijk openbaar vervoer te stimuleren, het plaatsen van laadpalen in openbare ruimtes voor elektrische voertuigen en het aannemen van innovatieve initiatieven en technologieën op verschillende gebieden, waaronder transport.

Nieuw aangelegde elektrische weg. Foto Gemeente Tel Aviv

Met de aanleg van een elektrische weg om voertuigen voor openbaar vervoer op te laden, wordt Tel Aviv-Yafo de eerste stad ter wereld die de technologie voor het draadloos opladen van elektrische bussen op grote schaal uitrolt. Daarbij zal de stad de mogelijkheid van aanvullend elektrisch (openbaar) vervoer evalueren, waaronder distributietrucks en privé-vervoer en zelfrijdende voertuigen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!