Muskieten met Westnijlvirus in Tel Aviv

Screenshot YouTube

Alsof het coronavirus niet erg genoeg is, zijn er nu muskieten met het gevaarlijke Westnijlvirus ook aangetroffen in de regio Tel Aviv. Het ministerie van Milieubescherming heeft meteen gewaarschuwd voor patiënten met het coronavirus om extra voorzichtig te zijn.

De gemeenten Tel Aviv en Ramat Gan hebben de opdracht gekregen om waar nodig ongediertebestrijding uit te voeren.

Zieke insecten zijn al eerder aangetroffen in het noorden van het land in en rond de Kishon-stroom in het gebied van Mount Gilboa, en in de gemeenschappen van Yotvata, Ketura, Eliphaz en Grofit in de Arava-woestijn in het zuiden.

West-Nijlkoorts is een zoönotische ziekte, wat betekent dat het afkomstig is van dieren en wordt overgedragen op mensen. Het wordt veroorzaakt door een virus dat voornamelijk bij vogels voorkomt en via muggenbeten op mensen wordt overgedragen.

Er is geen vaccin tegen de ziekte.

In de meeste gevallen veroorzaken beten een milde, griepachtige ziekte die vanzelf overgaat. Symptomen zijn onder meer koorts, hoofdpijn, zwakte, gewrichts- en spierpijn, conjunctivitis, huiduitslag en soms misselijkheid en diarree.

Maar in 2018 stierven drie Israëliers aan de ziekte.

Vorig jaar werden volgens cijfers van het ministerie van Volksgezondheid 32 gevallen van West-Nijlkoorts bij mensen gerapporteerd in 27 plaatsen, werden besmette dieren gevonden op vier plaatsen en werden besmette muggen waargenomen op 34 plaatsen in het hele land.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!