12,3% test positief op het virus in Israël

Medewerker MDA met testmateriaal. Foto MDA

Het gaat niet goed in Israël. Het ministerie van Volksgezondheid maakte maandagochtend bekend dat het aantal mensen dat positief op het virus is getest blijft stijgen. Van de 18,414 zondag op het virus geteste personen bleek 12,3% met het virus besmet te zijn.

Was het aantal mensen dat positief op het virus testte, in de eerste week van augustus 6%, het huidige percentage duidt er op dat het aantal besmette personen veel hoger is dan eerst werd aangenomen. Helemaal, als je ervan uitgaat dat op het moment dat de eerste lockdown van het land werd opgeheven, het percentage besmette personen minder dan 1% was.

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend kwamen er opnieuw 2.718 nieuwe virusgevallen bij. Het dodental is gestegen naar 1022 terwijl dit op 6 augustus nog op 565 stond.

Van de zieken zijn er 476 in ernstige toestand, waarvan 137 aan de beademing. Er zijn 162 patiënten met matige symptomen en de rest heeft lichte of geen symptomen.

Inmiddels is bekend geworden dat er voor een veertigtal steden en dorpen in Israël een avondklok is ingesteld, waarbij mensen zicht tussen 19.00 uur en 05.00 uur de volgende ochtend niet op straat mogen begeven.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!