Israël reserveert 86 miljoen shekel voor ontwikkeling coronavirus vaccin

<strong>Instituut voor Biologisch onderzoek</strong>. Foto ministerie van Defensie

De minister van Financiën en de minister van Defensie kwamen overeen om 86 miljoen shekel (21,5 miljoen euro) toe te wijzen aan het Instituut voor Biologisch onderzoek voor de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus.

Deze toewijzing is bedoeld om het proefprogramma te financieren dat gepland staat om na de Joodse feestdagen te beginnen.

Minister Katz zei dat: “Als onderdeel van de enorme inspanningen die geleverd worden ten behoeve van de Israëlische economie en vanwege het enorme belang om de economie en het leven terug te brengen naar een gezonde en robuuste routine, we zijn vandaag overeengekomen om 86 miljoen shekel toe te wijzen aan het Instituut voor Biologisch Onderzoek om het coronavirus vaccin te bevorderen.

“Het Biologisch Instituut is momenteel bezig is met een levensreddende nationale missie, en het is onze plicht om hen de middelen te geven om dit te bereiken,” zei minister van Defensie Gantz.

“In de plannen van het instituut zullen we het proces nauwlettend blijven volgen en ondersteunen, samen met alle partijen in de regering en in volledige samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid”, besloot Gantz.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)