President Rivlin op condoleancebezoek bij familie van vermoorde rabbijn

Foto Mark Neyman (GPO)

President Rivlin bracht vandaag, dinsdag, een condoleancebezoek aan de familie van de verleden week in Petach Tikva door een Palestijnse terrorist vermoorde rabbijn Shai Ohayon ז”ל.

De president ontmoette Shai’s weduwe Sivan en hun jonge kinderen, zijn moeder Shlomit en zijn broers en zussen. De familie vertelde de president over Rabbi Ohayon ז”ל en hoe hij altijd een helpende hand aanbood aan de mensen om hem heen.

Zijn moeder Shlomit vertelde hoe haar buren haar feliciteerden met het feit dat Shai rabbijn werd, en toen ze hem vroeg waarom hij het haar niet had verteld haar zei hij bescheiden: “het is maar een stuk papier.”

“Mijn zoon zorgde voor iedereen, met bescheidenheid en grote intentie. Hij zorgde altijd voor me, zodat het mij aan niets zou ontbreken. Ik hoop dat wij de laatste familie zullen zijn die iemand verliest bij een terreuraanslag,’ zei ze.

De president hoorde de verhalen van de familie over de liefde van Rabbijn Ohayon voor de mensheid en hoeveel hij ervan hield om uit de Thora te leren en te onderwijzen.

De president zei tegen de rouwende familie: “Ik kwam om uw diepe verdriet te delen en onze pijn te uiten, de pijn van het hele volk Israël voor een man die veel voor deed onze samenleving. ” 

Hij voegde eraan toe: “We hebben duizenden jaren in ons land gewoond, we hebben het vastgehouden en zullen het niet loslaten, zelfs niet als onze vijanden keer op keer proberen ons kwaad te doen.”

De president vroeg de kinderen van Rabbi Ohayon hoe het met hen ging en ze vertelden hem dat ze vanmorgen naar hun scholen en kleuterscholen waren gegaan. Voordat hij wegging, sprak de president zijn hoop uit dat het gezin verder geen verdriet meer zou kennen en wenste hij hun in de nabije toekomst gelukkige tijden toe.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!