Geen einde aan toename coronabesmettingen in Israël

Professor Gamzu, de man die het virus moet bedwingen, maar daar vooralsnog niet in slaagt. Foto GPO

Opnieuw maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend dat het aantal nieuwe besmettingen is toegenomen.

Dinsdag zijn er 1942 nieuwe besmettingen bijgekomen, waardoor het aantal actieve besmettingen uitkomt op 21.367. Daarvan verkeren 414 in ernstige conditie, waarvan 116 patiënten zijn aangesloten aan de beademing.

Er werden 31.705 testen uitgevoerd waarbij het besmettingspercentage uitkwam op 7,3%.

Ook het aantal dagelijkse doden blijft hoog, dinsdag overleden er 19 mensen aan het virus, waardoor het totaal is opgelopen tot 957. Volgens gegevens van het ministerie zijn sinds zondag 48 mensen aan het virus overleden.

De cijfers zijn bekend gemaakt op de dag dat de scholen in Israël weer begonnen, waarbij de vrees werd uitgesproken dat het aantal besmettingen daardoor zal toenemen.

Ondanks dat scholen in zogenaamde rode gebieden niet open mochten gebeurde dat in de overwegend orthodoxe stad Beitar Illit wel, waardoor daar naar verwachting voorlopig geen einde zal komen aan het aantal besmettingen.

Channel 12 nieuws wist dinsdagavond te melden dat er voor de rode gebieden strengere maatregelen in de maak zijn, en dat de overwegend orthodoxe stad Bnei Brak opnieuw als ‘rood gebied’ zal worden aangemerkt door de stijging van het aantal besmettingen.

Hoewel ultraorthodoxe politici zich waarschijnlijk sterk zullen verzetten, ligt een lockdown voor de rode gebieden op tafel, melde het tv kanaal.

Drieëntwintig steden en dorpen worden geclassificeerd als “rood” onder het nieuwe systeem van het ministerie van Volksgezondheid dat eerder deze week werd goedgekeurd.

Het zijn overwegend plaatsen met Arabische of ultraorthodoxe inwoners, waar het coronavirus door de beperkte ruimte in woningen en het niet houden aan de regels voor sociale afstand, voort woekert.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)