Kushner: “kans 100% dat alle 22 Arabische landen Israël gaan erkennen”

Jared Kushner bij aankomst in Abu Dhabi. Screenshot tv

Tijdens een interview met Emirates News Agency WAM zei Jared Kushner dat het mogelijk en ‘logisch’ is dat alle 22 Arabische staten ooit de banden met Israël zullen gaan normaliseren.

Toen de schoonzoon van president Trump werd gevraagd of hij geloofde dat alle 22 Arabische staten Israël uiteindelijk zouden kunnen erkennen was zijn antwoord: “100%”.

“Ik geloof niet alleen dat het logisch is dat ze het doen en ik denk ook dat het na verloop van tijd het juiste is om te doen”, zei hij.

“Ik denk dat er dankzij het leiderschap van de VAE een veel grotere coalitie zal komen. Er is, zoals ik het noem ‘een vocale meerderheid’ die voor normalisatie is. Ik denk dat de vocale minderheid die altijd tegen is geweest, steeds meer geïsoleerd zal raken in de regio, ”zei hij.

Kushner, die ook Trumps hoofdadviseur voor het Midden-Oosten is, onthulde dat de wereld getuige zou kunnen zijn van een vierde Arabische staat die binnenkort de banden met Israël gaat normaliseren.

Egypte tekende in 1978 vrede met Israël, Jordanië in 1994 en de VAE in 2020. De 3 landen zijn de enige Arabische landen die tot nu toe vrede met Israël hebben gesloten.

“Laten we hopen dat het maanden zijn”, zei hij toen hem werd gevraagd of een dergelijke stap in maanden of jaren te voorzien was, maar Kushner weigerde het land bij naam te noemen.

“Ik ben een optimist en dat is mijn zegen en vloek in het leven. Maar het is leuker om een ​​optimist te zijn dan een pessimist. Er zijn duizend redenen waarom alle 22 Arabische staten de betrekkingen met Israël moeten normaliseren en een maar een paar redenen om het niet te doen.

“Ik hoop en bid dat de leiders de kracht en de moed zullen hebben om de juiste beslissingen te nemen en niet ontmoedigd te raken door de luidruchtige minderheden.

“Er kan natuurlijk van alles gebeuren, maar de realiteit is dat veel mensen jaloers zijn op de stap die de Verenigde Arabische Emiraten hebben gezet”, zei Kushner.

“Veel mensen willen toegang tot de technologie, economie en de vooruitgang die Israël heeft. Israël is als een ander Silicon Valley voor het Midden-Oosten.

“We lossen problemen niet op door niet met elkaar te praten. Het normaliseren van relaties en het toestaan ​​van uitwisselingen tussen mensen en bedrijven zal het Midden-Oosten alleen maar sterker en stabieler maken”, vervolgde hij.

Kushner zei ook dat de kwestie van de Israëlische annexatie van delen van de Westelijke Jordaanoever opnieuw aan de orde zou komen “in de toekomst” maar “niet in de nabije toekomst”, zonder een tijdschema uit te werken.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!