In twee jaar werden in Tel Aviv ruim 5 miljoen ritten gemaakt met de elektrische step

Foto Bird

Gebruikers van het bedrijf Bird hebben de afgelopen twee jaar bijna 5,5 miljoen ritten met “de elektrische deel-step” gemaakt, deelde het bedrijf mee.

Volgens Bird vond een derde van deze e-ritten plaats in de spits tussen 8.00 en 10.00 uur en tussen 17.00 en 19.00 uur.

Bird heeft ook zijn Frequent Flyer-loyaliteitsprogramma uitgebracht in Tel Aviv om “te helpen mensen uit de auto te krijgen.”

Bird lanceerde medio augustus 2018 zijn eerste vloot elektronische steps in Tel Aviv.

“Twee jaar na de introductie van Bird in Tel Aviv, dankbaar en geïnspireerd door de manier waarop gedeelde elektronische steps overal in de stad worden omarmd”, aldus Travis VanderZanden, oprichter en CEO van Bird. “Dank aan onze partners op het stadhuis voor hun vooruitstrevende beleid dat het voor mensen mogelijk maakt hun auto thuis te laten en Tel Aviv leefbaarder te maken voor iedereen.”

In juni kondigde Bird and Trailze, de Israëlische startup op het gebied van navigatietechnologie, dat ze samenwerken aan een pilot (“de Bird Maps-app”), die navigatie biedt speciaal gericht voor rijders van elektrische steps om veilig door straten in steden te navigeren.

Volgens hun officiële blog heeft Bird in Tel Aviv ook samengewerkt met veel lokale organisaties en beleidsmakers in de stad. Toen COVID-19 zich snel over de wereld verspreidde, konden lokale medische en hulpverleners in Tel Aviv Bird gratis gebruiken om veilig en efficiënt van en naar het werk te komen.

Elektrische steps hebben een belangrijke rol gespeeld in het recente besluit van de regering om de micromobiliteits infrastructuur in Tel Aviv de komende vijf jaar met meer dan 50 procent te laten groeien. In juni kondigde loco-burgemeester Meital Lehavi het initiatief aan om 160 km extra fiets- en stepstroken te creëren.

“Het is een revolutionair plan dat voor het eerst delen van fietspaden verandert in één ononderbroken netwerk. Dankzij de steun van en de gegevens die worden gedeeld door exploitanten van micromobiliteitsdiensten zoals Bird, hebben we kunnen vaststellen waar nieuwe infrastructuur het meest nodig is en onze afhankelijkheid van auto’s te verminderen”, aldus de woordvoerder.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!