Hotel industrie Israël op zijn vroegst in 2024 op niveau 2019

Daniel Dead Sea Hotel. Foto Daniel hotel

Een rapport van het Amerikaanse adviesbureau HVS voor de hotel industrie, gaat ervan uit dat de Israëlische hotel industrie op zijn vroegst in 2024 weer op het niveau zal zitten van 2019, een van de tot nu toe meest succesvolle jaren voor het toerisme naar Israël.

Het Israel Hotel Market Overview 2020 rapport van HVS, gepresenteerd tijdens een webinar georganiseerd door het Israëlische ministerie van Toerisme, was over het algemeen positief.

“We zijn voorzichtig optimistisch als we kijken naar het vermogen van de Israëlische hotelsector om zich in een versneld tempo te herstellen in vergelijking met andere landen in het Middellandse Zeegebied”, aldus HVS.

“Hoewel deze crisis ongekend is en nog steeds zeer onzeker, hebben de Israëlische hoteliers uitzonderlijke ervaring met het gedijen in periodes van onzekerheid.”

Het rapport verwacht dat de omzet per beschikbare kamer in 2021 sterk zal toenemen, dat zal in 2022 ook het geval zijn, waarna de bezetting in 2023 weer normaal zal worden en dat tegen 2024 de omzet per beschikbare kamer zal terugkeren naar het niveau van 2019.

“We stellen vast dat de situatie veranderlijk blijft; voorspellingen kunnen veranderen naarmate de tijd verstrijkt en naarmate er meer licht wordt geworpen op de snelheid van herstel”, zegt HVS.

“Daarnaast speelt vooral mee of er een coronavaccin op de markt komt die het virus afdoende bestrijdt”, aldus de conclusie in het rapport.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!