IDF corona-centrum: ‘het duurt 3 maanden om besmettingen naar 400 per dag te brengen’

IDF Home Front Command soldaten. Foto IDF Woordvoerders eenheid.

Het is allemaal nog erger als dat iedereen dacht in Israël, nu uit een nieuw rapport van het IDF Coronavirus National Information and Knowledge Centre blijkt dat het verdubbelingspercentage van coronabesmettingen toeneemt, evenals het verdubbelingspercentage van ernstige gevallen. Daarnaast schat de taskforce in dat het circa 90 dagen duurt om het aantal nieuwe coronabesmettingen van de huidige ruim 4.000 per dag terug te brengen naar 400 per dag.

Opererend onder het IDF Military Intelligence Directorate in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid toonde het rapport aan dat de dagelijkse verandering in infectieaantallen was gestegen van ongeveer 4 procent dagelijkse toename tot 6% waarbij in de afgelopen week de 10% heeft bereikt, wat leidt tot een verdubbeling van het totale aantal gevallen per week.

Daarnaast is het aantal ernstige zieke  patiënten de afgelopen week gestegen van -1% tot 4,4% per dag, waarbij 10% opnieuw leidt tot een verdubbeling van het aantal ernstige gevallen per week, als dat cijfer wordt bereikt.

Het aantal is inmiddels behoorlijk gestegen en ligt nu op gemiddeld 45.000 testen per dag.

Wat in de afgelopen maanden niet is veranderd zijn de percentages zieken per leeftijdsgroep, een meerderheid van de nieuwe ernstig zieke patiënten bevindt zich in de leeftijdsgroep 60-79 jaar (ongeveer 45%), terwijl de leeftijdsgroep 40-59 jaar en de leeftijdsgroep ouder dan 80 elk iets meer dan 20% vertegenwoordigt (de laatste mogelijk vanwege verhoogde waakzaamheid bij ouderen). Minder dan 10% van de ernstige gevallen is jonger dan 40 jaar.

Met meer dan 300 nieuwe gevallen per dag per 1 miljoen mensen blijft Israël een van ‘s werelds toplanden wat betreft nieuwe gevallen per hoofd van de bevolking en overtreft het de VS met ongeveer 100 gevallen per miljoen, en andere landen zoals Italië, het VK en Korea allemaal met minder dan 50 gevallen per miljoen per dag, aldus het rapport.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)