Lied markeert 6 jaar in gevangenschap in Gaza van Averu Mengistu

De Israelische vertegenwoordigster naar het Eurovisiesongfestival 2020 en 2021, Eden Alene en zanger Shlomi Shabat, hebben een lied uitgebracht ter markering dat het zes jaar geleden is dat Averu Mengistu door Hamas gevangen werd genomen.

“Wat maak jij ‘s nachts mee?” Vragen beiden zich in het lied af.

Eerder zei Shabat in een clip over het lied dat “We hopen en bidden dat hij bij ons terugkomt, want hij hoort bij ons”, waarbij Alene toevoegde: “We proberen iets wakker te maken, zodat het niet weer stil blijft”.

Op de achtergrond staat in de videoclip de uitspraak “zes jaar geïsoleerd” met het Hebreeuwse woord dat ook ‘quarantaine’ betekent.

In de video vormen de Amhaarse woorden het gezicht van Mengistu, een taal die wordt gebruikt door de Ethiopische gemeenschap in Israel. “We wachten op je, wanneer kom je terug? Wees sterk. Houd moed. We zijn met je”.

“Als er iets is dat de onverschilligheid van mensen kan doordringen, is het muziek”, zei Eleanor Amid van de ‘Friends of Avera’-groep. “We zijn een diverse groep mensen die begrijpen dat we Avera moeten helpen, om zijn stem te horen.”

Zijn stem wordt niet gehoord. “Begrijp de pijn van de moeder, begrijp de pijn van de ouders, van de broers en zussen van Avera”, zei Tanat Warkana van de Friends of Avera -groep.

Mengistu, die aan een psychische aandoening lijdt, wordt door Hamas in Gaza gevangen gehouden, sinds hij in september 2014 Gaza binnenkwam.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)