Netanyahu gaat met familie met privé vliegtuig naar de USA, tv zenders houden reporters thuis

Twer illustratie. Screenshot YouTube

Na het bekend worden dat premier Netanyahu met vrouw en twee zoons zondagavond per privévliegtuig naar de Verenigde Staten reist voor de ondertekening van de overeenkomsten met de VAE en niet van plan is journalisten te woord te staan, hebben de drie grootste tv zenders laten weten hun verslaggevers thuis te houden.

Als reden waarom premier Netanyahu met een privévliegtuig wil reizen en de rest van ‘zijn gevolg’ met een ander vliegtuig werd gezegd dat “de vrees dat de premier besmet zou kunnen raken met het coronavirus op een vlucht met meer dan 70 mensen, gaven professionele bronnen de premier de opdracht om in een apart vliegtuig te vliegen dat de staat Israël af en toe gebruikt. “

Channel 12-nieuws meldde vrijdag dat de privévlucht naar verwachting minstens NIS 600.000 (€ 150.000) zou kosten.

Channel 11, publieke omroep KAN en Channel 13, vertrouwen nu op hun Amerikaanse collega’s om de ondertekening in het Witte Huis te verslaan, omdat ze kwaad zijn dat er geen interviews worden gegeven door de premier, hetgeen hoogst ongebruikelijk is. Normaal gesproken resit iedereen met hetzelfde vliegtuig en is het gebruikelijk dat de premier met verslaggevers praat.

Daar komt bij dat het verslaggevers verboden was hun hotel in Washington te verlaten, met uitzondering voor het bijwonen van de ondertekeningsceremonie.

Ook moet iedereen die naar de ceremonie wil reizen vanuit Israël kort voor vertrek een negatieve test op het virus kunnen overleggen.

De oppositie partijen vragen zich ondertussen af waarom er een privévliegtuig wordt gehuurd voor Netanyahu en zijn gezin, terwijl de overige ambtenaren met een ander vliegtuig naar de VS zullen reizen.

Ondanks de mededeling van het kantoor van de premier “dat dit goedkoper is dan iedereen met hetzelfde vliegtuig te laten reizen”, zijn er maar weinigen die dit geloven.

Ook het feit dat de vrouw en twee zoons meereizen roept vragen op omdat vanuit de Emiraten de minister van Buitenlandse Zaken in Washington de ondertekening zal doen zonder zijn familie.

Maar de grootste kritiek krijgt Netanyahu over het feit dat de lockdown van Israël wordt uitgesteld totdat hij uit Amerika terug is gekeerd.

Met andere woorden, is de kritiek, totdat Netanyahu terug in het land is mogen coronavirus besmettingen gewoon toenemen, pas als hij met zijn familie uit de VS terug is wordende maatregelen van kracht.

UPDATE vrijdag 14.15 uur

Na de storm van kritiek over de beslissing om met een privévliegtuig naar Washingtion te reizen en de mededeling van de drie grootste tv kanalen in Israël om niemand naar Washington te sturen, ziet Netanyahu van het plan af.

Volgens zijn kantoor:”Om de media niet toe te staan ​​de publieke aandacht af te leiden van het historische vredesakkoord met de VAE, en mogelijk met andere Arabische landen, zal de premier met de delegatie op een ruimer vliegtuig vliegen, met strikte scheidingsregelingen om zijn gezondheid te verzekeren”, aldus de verklaring.

De vlucht wordt uitgevoerd door El Al en niet door Israir zoals eerder gepland.

Likud had eerder nog kritiek op het besluit afgewezen en zei in een verklaring: “Links en de media zoeken naar elk excuus om de historische prestatie van premier Netanyahu te minimaliseren en zelfs om zijn gezondheid in gevaar te brengen, alleen omdat ze daar niet tegen kunnen. hij bracht vrede voor vrede voor land.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!