Eilat en Dode Zee gebied als ‘groene eilanden’ aangemerkt, hotels spoedig open

Eilat. Screenshot YouTube

Op initiatief van het ministerie van Toerisme worden Eilat en het gebied rond de Dode Zee aangemerkt als zogenaamde ‘groene eilanden’, waar de hotels daar weer open kunnen gaan. Dit wordt opgenomen in een speciaal daarvoor gemaakte nieuwe wet.

Toeristen die in de groene gebieden willen verblijven, waar ongeveer 30% van de hotelkamers van Israël zich bevinden, moeten een up-to-date negatieve coronavirus-test kunnen presenteren.

Geleidelijk zullen in een later stadium andere bedrijven in deze groene gebieden die zich richten op toeristen hun deuren weer mogen openen, zoals winkelcentra en entertainment parken.

Dode Zee. Foto Ministerie van Toerisme

De grondgedachte achter de nieuwe wet berust op twee belangrijke overwegingen:

Gezondheid – Het unieke karakter van de Dode Zee zorgt voor het bestaan ​​van een ‘steriel gebied’ waar vakantiegangers die negatief zijn getest op COVID-19 naar toe kunnen gaan, waardoor het risico van verspreiding van het virus tot een minimum wordt beperkt. De omgeving van het Dode Zee hotelcomplex heeft geen lokale bevolking, die mogelijk in contact zou kunnen komen met hotelgasten.

De geografische kenmerken van de stad Eilat en het relatieve isolement van nabijgelegen steden geven het ook de status van een ‘toeristisch eiland’ waardoor toeristen de stad weer in kunnen.

Maar hier geldt ook, zoals ook bij de Dode Zee, de economische behoefte. Eilat en de omgeving van de hotels rond de Dode Zee zijn bijna exclusief afhankelijk van toerisme. De uitvoering van het besluit zal naar verwachting de werkloosheid in Eilat en de Dode Zee verminderen, en maakt deel uit van een plan om de toeristenindustrie een kans te geven de coronacrisis te overleven.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)