Palestijnse leiders: “Arabische vredestichters zijn vijanden van de islamitische samenleving”

Cartoon in de officiële PA krant.

De leiders van de Palestijnse Autoriteit (PA) hebben het maar moeilijk met de hedendaagse realiteit waarin Arabische landen diplomatieke betrekkingen met Israël aanknopen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een eindeloze stroom van beledigingen vanuit de PA richting de leiders van de Arabische staten gaat die het aandurfden de betrekkingen met Israël te normaliseren.

Een woeste Jibril Rajoub – ex terroristen leider en Fatah’s secretaris van het Centraal Comité – vergeleek de Arabische ministers van Buitenlandse Zaken met “wormen” die aan de zon werden blootgesteld, en vergeleek hij Netanyahu met de fascistische Mussolini:

Fatah-secretaris van het Centraal Comité Jibril Rajoub: “In dit circus (dwz ondertekening van vredesverdragen in het Witte Huis) denk ik dat de moerassen zijn opgedroogd en dat deze wormen (dwz leiders van de VAE en Bahrein) zijn blootgesteld aan de zon. Wie had gedacht dat een Arabische leider als een dwerg tegenover [de Israëlische premier] Netanyahu zou staan ​​en Jeruzalem niet zou noemen? … Ik denk dat zelfs hun toespraken voor hen werden geschreven in het Witte Huis, en zeker in Tel Aviv natuurlijk … Dit is een belachelijke, domme en goedkope komedie … Wat er gebeurde is [het resultaat van] dictaten van de huidige fascistische regering, en deze racist wiens naam Netanyahu is, die een verdraaide kopie is van Mussolini, en van alles wat er in de jaren dertig en veertig in Europa is gebeurd. ” (Officiële PA-tv, 15 september 2020)

Mahmoud Al-Habbash, de adviseur van Abbas noemde hen niets minder dan “vijanden van de islamitische samenleving”:

Abbas ‘adviseur voor religieuze zaken en islamitische betrekkingen Mahmoud Al-Habbash: “We nemen dit fenomeen (dwz vrede tussen de VAE en Bahrein en Israël) … de periode van de profeet [Mohammed] – dit lelijke en afschuwelijke fenomeen bleek, het fenomeen van de hypocrisie en hypocrieten die zijn [niet alleen] oppervlakkig verbonden met de islamitische samenleving, maar zijn in feite vijanden van de islamitische samenleving” [Officiële PA-tv, heronderzoek , 10 september 2020]

In dezelfde zin beschuldigde Fatah-woordvoerder Qawasmi de VAE en Bahrein ervan bereid te zijn “de hadiths en verzen van de koran uit te wissen”, mocht de VS dat eisen. Hij gooide ook de oude laster van de PA op tafel dat de enige motivatie van Israël voor het ondertekenen van vredesakkoorden met Arabische staten is dat het de hele Arabische wereld wil vernietigen:

Officiële Fatah-woordvoerder Osama Al-Qawasmi: “Ik zeg tegen alle Arabische leiders, tegen degenen die genormaliseerd zijn en tegen degenen die denken en dromen dat ze kunnen normaliseren: Als je denkt dat je door normalisatie met Israël gered kunt worden. je bent aan het hallucineren. Wie brengt de vos in zijn huis? Israël wil het succes van Saoedi-Arabië, de VAE, Bahrein of welke staat in de regio dan ook niet. Het is geïnteresseerd in het versnipperen van de regio . Het is geïnteresseerd in de vernietiging van Irak en de vernietiging van Syrië, en zij zullen anticiperen op de vernietiging van alle Golfstaten …Vandaag prijzen ze Israël – sjeiks die helaas zijn veranderd en hypocrieten zijn geworden – en ze zeggen dat Israël de staat van vrede is … Ik vrees dat de VS en het Witte Huis je morgen zullen vragen om de Hadiths (dwz profetische uitspraken) en de verzen van de Koran die verband houden met de Al-Aqsa-moskee en Jeruzalem, en jij (dwz de VAE en Bahrein) zult hiermee akkoord gaan. “ [Officiële PA-tv, onderwerp van de dag , 23 september 2020]


Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!