Israëlische bedrijven uit de voedselindustrie en cyberbeveiliging naar de VAE

De delegatie bij vertrek naar Dubai. Foto JVP Margalit / Elad Gutman

Bedrijven uit de voedselindustrie en cyberbeveiliging zijn zondag uit Israël naar de Verenigde Arabische Emiraten vertrokken op uitnodiging van het Dubai International Financial Centre.

De delegatie wordt geleid door het Jerusalem Venture Partners Fund en zijn oprichter en voorzitter Erel Margalit. De komende vier dagen zullen er vergaderingen gehouden worden met ambtenaren en tegenhangers uit de Emiraten op het gebied van innovatie en investeringen in Abu Dhabi en Dubai.

In een persbericht zei JVP dat “de delegatieleden dinsdag zullen deelnemen aan rondetafelgesprekken met zakenlieden uit de Emiraten”.

Margalit van JVP voegde daar aan toe dat “hightech de locomotief is die de Israëlische economie leidt, daarom spelen we een sleutelrol om relaties te vormen en samen te werken met de Emiraten, met de nadruk op partnerschap”.

“Onze bedrijven hebben al een aantal jaren zakelijk contact met de Emiraten. Nu doet zich de gelegenheid voor om dit netwerk van relaties uit te breiden, de banden aanzienlijk te verdiepen en steeds meer Israëlische bedrijven en ondernemers toe te staan ​​deel uit te maken van deze connectie en het succes,” voegde hij eraan toe.

Het Dubai International Financial Centre uitnodigde de delegatie uit en is het orgaan dat de vrijhandelszone van Dubai beheert.

Onder de bedrijven die aan de delegatie deelnemen: Earnix, een insurtech en gepersonaliseerde verzekerings- en bankonderneming; Up Control, dat netwerken voor werk op afstand ontwikkelt; De in Beersheba gevestigde cyberbeveiligingsbedrijven Morphisec en Secret Double Octopus .

Op het gebied van foodtech, dat van aanzienlijk belang is voor de Emiraten, zijn de Israëlische bedrijven die deel uitmaken van de delegatie InnovoPro, een bedrijf dat een eiwitvervanger produceert uit kikkererwten met hoge voedingswaarden; en Agrint, dat technologie heeft ontwikkeld om ziekten in bomen te identificeren voordat ze schade veroorzaken, met de nadruk op palmbacteriën.

Afzonderlijk zal deze maand een reeks webinars beginnen, georganiseerd door Kamir Strategy uit Tel Aviv en PR-bedrijf Cosmopole uit de VAE.

Onder de naam “Connecting UAE-Israel”, is het de bedoeling van de webinars om bedrijven aan beide kanten op het gebied van gezondheidszorg met elkaar te verbinden. Vandaag, maandag, vindt het eerste webinar plaats met de nadruk op investeringsmogelijkheden.

Deelnemers aan de webinar zullen presentaties horen van chief executives, chief financial officers en medische experts van de Israëlische zorgbedrijven MediWound en Galmed Pharmaceuticals.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)