Virusight Diagnostic snelle coronatest voor Sheba Medical Center

Foto Newsight

Het Sheba Medical Center ARC-innovatie hub heeft de nieuw gevormde samenwerking met Virusight Diagnostic bekendgemaakt in de strijd tegen het COVID-19 virus.

Kunstmatige intelligentie-softwarebedrijf Virusight werd dit jaar opgericht als reactie op de coronapandemie om een ​​nauwkeurige, realtime oplossing voor diagnose te ontwikkelen. Het bedrijf gebruikt unieke spectrale acquisitie- en analyse technologie voor pathogene diagnose.

Het bedrijf is momenteel bezig met het ontwikkelen en testen van revolutionaire coronasneltests, gebaseerd op de spectrale technologie van Newsight Imaging met gebruikmaking van een niet-invasieve orale spoeling. De technologie zorgt voor een onmiddellijke, betaalbare en draagbare oplossing, die in de nabije toekomst ook andere virussen kan identificeren.

Gedurende de afgelopen maanden is de snelle coronatest van het bedrijf met een hoog slagingspercentage getest op honderden patiënten in het Sheba Medical Center. De drukte rond deze unieke oplossing heeft de interesse gewekt van overheidsinstanties en bedrijven over de wereld.

In een baanbrekende poging om internationale luchthavens open te houden en veilige reizen te bieden aan zowel toeristen als zakenlieden, is Virusight een proefprogramma gestart voor snelle screening van vliegtuigpassagiers met ICTS Europe, een toonaangevende beveiligings-provider bij grote luchthavens over de wereld.

Eli Assolin, CEO van Newsight en bestuursvoorzitter bij Virusight voegde toe: “We zijn bezig met het uitbreiden van onze pilot programma’s in Europa en de rest van de wereld en hopen de komende maanden goedkeuring te krijgen van de FDA voor gebruik in de VS. Onze strategie is om een ​​terugkeer naar een normale levensstijl mogelijk te maken.”

Volgens dr. Eyal Zimlichman, Chief Medical Officer en Chief Innovation Officer bij het Sheba Medical Center is de overeenkomst een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf, aangezien de gezondheidszorg snel aan het veranderen is.

“We hebben ARC opgericht, ons innovatiemodel met als doel innovatie te versnellen in de gezondheidszorg door samen te werken met partners. Dit is een actief voorbeeld van het succes van ons model.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)