Hadassah Medical Center voert gesprekken om in Dubai een ziekenhuis op te zetten

Hadassah Medical Center in Jeruzalem Ein Kerem. Foto Hadassa org.

De directeur-generaal van Hadassah Medical Organization, professor Zeev Rotstein, voert onderhandelingen met medische organisaties in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) over het opzetten van een afdeling van het ziekenhuis uit Jeruzalem in Dubai, meldt KAN Channel 11 News. Het idee ontstond tijdens een recent bezoek van Rotstein aan Dubai als onderdeel van een officiële Israëlische delegatie waarbij hij ministers van de VAE ontmoette.

“Ik ben enorm opgewonden dat de naam Hadassah de VAE heeft bereikt en dat ze Hadassah naar hen toe willen brengen”, zei Rotstein. “Ik had nooit van zoiets kunnen dromen en ik knijp mezelf in de armen om te controleren of het echt is. Ze willen Hadassah nemen, een reeks nieuwe gebouwen neerzetten en nieuwe apparatuur aankopen voor ons personeel in Dubai.”

Rotstein zei dat Dubai een kans heeft geïdentificeerd om met de hulp van Hadassah een rivaal te creëren van het Amerikaanse ziekenhuis Cleveland Clinic, dat een filiaal heeft in Abu Dhabi.

Rotstein benadrukte wel dat de gesprekken nog in de kinderschoenen staan ​​en dat er nog geen concreet voorstel is. In dit stadium wil Dubai 1.000 Hadassah-artsen en verpleegkundigen met hun gezin naar Dubai verhuizen. Medewerkers die dat willen, ontvangen royale salarissen en andere voorwaarden, die niet vergelijkbaar zijn met die in Israël gelden.

Rotstein zei: “Ze hebben onbeperkt geld. Ze bieden personeel geweldige voorwaarden, huizen, banen, voor hun partners en gratis onderwijs voor hun kinderen en volledige gezondheidszorg. We vroegen of ze ook hier in Israël zouden helpen, maar het is niet zeker of dat erin in hun gedachten zit.”

Hadassah kampt al jaren met een begrotingstekort en Rotstein ziet de besprekingen voor het opzetten van een filiaal in Dubai als een andere mogelijkheid voor zijn personeel om door de aanhoudende onzekerheid heen te komen die door het financiële tekort is ontstaan ​​en door de gesprekken over bezuinigingen met de regering.

Maar Rotstein benadrukt dat de gesprekken met Dubai geen onderhandelingsfiche zijn in de onderhandelingen met het ministerie van Financiën. “Het is geen ruilmiddel omdat we geen ruzie hebben met het ministerie van Financiën, dat moet beslissen of het geïnteresseerd is in het voortbestaan ​​van Hadassah als een toonaangevend ziekenhuis in Israël of niet.”

“Ik hoop dat Hadassah in Jeruzalem zal blijven. en we niet ergens anders heen hoeven te gaan. Ik kwam naar Hadassah om Hadassah te laten floreren en dat het het leidende ziekenhuis ter wereld in Jeruzalem zou worden. Al het andere zou betekenen dat ik zou mislukken,” Rotstein.

 aldus Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!