Grote IDF legeroefening afgesloten

Foto IDF woordvoerders eenheid

De grootste IDF legeroefening van dit jaar, “Lethal Arrow” werd donderdag afgesloten. De oefening simuleerde scenario’s over meerdere fronten, waarbij de nadruk op het noordelijke front lag. Deelnemers aan de oefening waren onder meer het hoofdkwartier van de generale staf, het hoofdkwartier van de IDF en alle strijdkrachten, van de generale staf tot het niveau van het bataljon.

Alle deelnemende eenheden oefenden nieuwe processen om de samenwerking en coördinatie tussen het hoofdkwartier en de strijdkrachten in het veld te verbeteren. Ook dienden deze processen om de offensieve capaciteiten van de IDF te versterken.

De oefening werd gecontroleerd en geleid door de bevelvoerende officier van het directoraat Training en oefeningen, generaal-majoor Moti Baruch.

Foto IDF woordvoerders eenheid

Als onderdeel van de oefening werd de ‘Red Unit’, de nieuwe vijandelijke simulatie-eenheid van de grondtroepen, voor het eerst geactiveerd.

Bovendien nam voor de eerste keer de 99e Divisie deel aan de oefening, een nieuwe divisie met meerdere arena’s die twee maanden geleden werd opgericht. Onder andere de speciale Multi-Dimensional Unit “Refaim” opereerde onder het bevel van deze divisie.

Foto IDF woordvoerders eenheid

Als onderdeel van de oefening voerde de 162e Divisie een divisieoefening uit om haar capaciteiten en paraatheid als divisie in meerdere arena’s te verbeteren en oefenden zij in verschillende gevechtsscenario’s en complexe omstandigheden.

De Israëlische luchtmacht (IAF), die ook deel nam aan concentreerde zich op samenwerking tussen de verschillende legeronderdelen, het beschermen van het Israëlische luchtruim en het handhaven van de superioriteit in de lucht.

Tijdens de oefening werd luchtsteun verleend aan manoeuvreereenheden en werden de coördinatiemechanismen verbeterd.

De Israëlische marine nam ook deel aan de multi-service oefening, waarbij veld- en stafeenheden van de marine gevechten in de noordelijke arena simuleerden, met de nadruk op het bereiken van maritieme superioriteit. De marine simuleerde het beschermen van de economische wateren van Israël, het beschermen van de strategische middelen op zee, het vergroten van hun aanvalsvermogen en het verzamelen van informatie over de vijand.

Foto IDF woordvoerders eenheid

Als onderdeel van het ‘Circle of Fire’-concept werden nieuwe plannings- en commando- en controlevermogens opgenomen door de Computer Service en Cyber ​​Defence Directorate. De sectie Electronic Warfare in de Cyber ​​Defense Unit oefende het verstrekken van nieuwe operationele capaciteiten aan de strijdkrachten in het veld.

En maakt u zich niet ongerustheid, de oefening werd aangepast aan gezondheidsprocedures om het welzijn van alle deelnemers te behouden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!