‘A taste of Israël’ – het kan gewoon bij u thuis

Screenshot Delicious Israël

In deze tijden van de coronavirus pandemie is het voor honderdduizenden Israël fans helaas niet mogelijk naar het land te komen en te genieten van alles wat dit prachtige land heeft te bieden en, niet in de laatste plaats, te genieten van het heerlijke eten.

Maar he, wacht, niet getreurd, daar hebben een aantal Israëlis wat op gevonden, zodat u thuis kunt genieten van de Israëlische keuken.

Zo is er Harry Rubenstein , een banketbakker en een culinaire gids die online Israëlische kookworkshops organiseert.

“Je kunt nu niet reizen, maar je kunt nog steeds de fysieke smaak van Israël in je eigen keuken proeven”, zegt Harry, “gedurende deze tijd, waarin mensen Israël niet kunnen bezoeken, is dit een geweldige kans voor hen om in hun eigen huis kennis te maken met Israël. En niet door naar een YouTube-video te kijken, maar door contact te hebben met iemand in Israël,”voegt hij eraan toe.

De kookworkshops van Rubenstein, die variëren van privé tot pay-as-you-can, omvatten het maken van Israëlische gerechten, trucs die hij heeft geleerd van zijn banketbakkersstudies en de geschiedenis van de gerechten.

Of neem Inbal Baum van Delicious Israel die via Zoom kookworkshops en culinair tour- en proeverijen aanbiedt.

Van klassieke shakshuka tot geheel geroosterde bloemkool in Israëlische stijl tot sabich helemaal opnieuw of kipshoarma, de Delicious-koks bieden online stapsgewijze begeleiding.

“De online kookworkshops sudderen herinneringen aan Israëlische smaken voor degenen die hier eerder zijn geweest, en wekken nieuwe ‘foodie-ontmoetingen’ op voor degenen die nog moeten komen”, zegt Inbal.

Baum, oprichter van de platforms Delicious Israel en Delicious Experiences, die virtuele foodtours en online kookworkshops aanbiedt, zegt verder:”we kunnen die herinneringen opnieuw creëren. We hebben ook voedselervaringen gedaan voor mensen die naar Israël hadden moeten komen en dat niet kunnen. We kunnen nieuwe ervaringen creëren als verkenning voor hun toekomstige reis.”

En dan mogen we Phyllis Glazer met haar bedrijf Israeli Vegetarian Delights niet vergeten die door lokale en internationale media herhaaldelijk de Israëlische goeroe van gezond koken genoemd en via online kookworkshops voedzame Israëlische gerechten bij u thuis brengt via een kookworkshop Israeli Vegetarian Delights via het online kookplatform Cuiline.

Glazer – een chef-kok, schrijver, tv-persoonlijkheid en bestverkopende kookboekauteur – vertelt NoCamels dat haar gepersonaliseerde workshops zich richten op de ‘gezonde’ aspecten van ‘Israëlisch kwaliteitsvoedsel [dat] heerlijk en interessant is.’ 

Ze stelt veganistische en vegetarische menu’s samen rond de etnische en culinaire tradities van Israël, en voegt aan elk recept een vleugje moeder toe. Dat “vleugje moeder”, zegt ze, behoort tot de multiculturele wortels van de Israëlische culinaire tradities, afkomstig uit uiteenlopende plaatsen als Bulgarije, Marokko, Egypte, Irak, Griekenland, Libanon, Syrië, Ethiopië en Europa.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!