Hoge delegatie uit de Emiraten vandaag in Israël op bezoek

De ondertekening van de Abraham Akkoorden. Screenshot Channel 13

Een hoge delegatie uit de Verenigde Arabische Emiraten, onder leiding van de ministers van financiën en economische zaken is vandaag, dinsdag op bezoek in Israël. Er zullen verschillende bilaterale overeenkomsten worden ondertekend waaronder een visumvrijstellingsverdrag, voor het eerst tussen Israël en een Arabisch land.

De minister van Economie van de VAE Abdulla Bin Touq Al Marri en de staatsminister van Financiële Zaken Obaid Humaid Al Tayer zullen op de luchthaven Ben Gurion worden verwelkomd door Netanyahu, de minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi en de nationale veiligheidsadviseur Meir Ben-Shabbat, die naar verluidt een belangrijke rol heeft gespeeld bij het afronden van de overeenkomst.

In aanwezigheid van premier Netanyahu, minister van buitenlandse zaken, Ashkenazi, en de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin, zullen de bilaterale verdragen later vandaag op de luchthaven Ben Gurion worden ondertekend.

Het is voor het eerst sinds de ondertekening van de Abraham akkoorden, dat een hoge delegatie uit de VAE Israël bezoekt.

De visumvrijstellingsovereenkomst tussen Israël en de VAE houdt in dat burgers uit beide landen elkaar mogen bezoeken zonder visum. De overeenkomst zal pas in werking treden nadat het door beide landen is geratificeerd, een proces waarvoor in Israël een stemming in de Knesset nodig is.

Het bijzondere aan deze visumvrijstelling is, dat Israël een dergelijke overeenkomst niet heeft met Egypte en Jordanië, en ook hebben Israëlische burgers zelfs een visum nodig voor de Verenigde Staten.

De hoge delegatie uit de VAE, onder leiding van de ministers van Financiën en Economie, komt dinsdagmiddag in Israël aan voor een vijf uur durend bezoek

Naast de visumvrijstelling zullen bilaterale overeenkomsten op het gebied van luchtvaart, investeringsbescherming, wetenschap en technologie worden ondertekend tijdens de ceremonie vandaag, dinsdag, die zal plaatsvinden op de luchthaven Ben-Gurion.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)