IDF gaat Israëlische burgers verplegen

Screenshot IDF video

Het Israëlische leger heeft zondag twee corona-afdelingen in het Rambam ziekenhuis geopend en gaat voor de eerste keer in het 72-jarig bestaan van de IDF Israëlische burgers verplegen.

“Zelfs in de voor Israël moeilijke jaren ’50 is dit niet voorgekomen,” zei zei de hoofdarts van het Israëlische leger Brigade-Generaal Alon Glasberg.

Ongeveer 100 militair medisch personeel is betrokken bij deze operatie inclusief artsen, verpleegsters, medici en anderen van het IDF Medical Corps.

Foto ministerie van Defensie

Deze stap is nodig omdat de ziekenhuizen van het land moeite hebben om zorg te bieden aan het groeiende aantal matige en ernstige gevallen van het coronavirus, doordat er duizenden medici en verpleegsters in quarantaine zitten en de ziekenhuizen een tekort aan bedden hebben.

Zondagochtend werden er 1.571 coronaviruspatiënten behandeld in ziekenhuizen verspreid over het hele land, van hen waren er 820 in ernstige toestand en 304 hadden matige symptomen, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Bron https://www.idf.il/

Nadat het leger ruim twee weken geleden aankondigde twee coronavirus afdelingen te openen, hebben de deelnemende soldaten van het medische korps, van personeel van het Rambam ziekenhuis, in overeenstemming met de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid, geleerd, hoe ze patiënten met het coronavirus moeten behandelen en hoe te werken met de volledige lichaamsbescherming die nodig is om besmetting te voorkomen.

“De training omvatte theoretische en praktische inhoud die de teams voorbereidde om de coronaviruspatiënten die naar de afdelingen komen op de meest professionele en humane manier te behandelen”, aldus het leger in een persbericht.

De twee corona-afdelingen zijn gevestigd in de omgebouwde ondergrondse parkeergarage van het ziekenhuis. Deze werd aanvankelijk grotendeels gebouwd om te dienen als versterkte afdelingen in geval van raketbeschietingen op het ziekenhuis, na dergelijke aanvallen door de Hezbollah terreurgroep tijdens de Tweede Libanonoorlog van 2006.

Foto ministerie van Defensie

De IDF artsen, verpleegsters en andere medici zullen geen uniformen op de afdelingen dragen, omdat het niet te zien is onder de beschermende uitrusting die ze zullen moeten dragen, zei Glasberg.

Wel is op hun pakken een foto te zien, zodat patiënten “weten dat de ‘alien’ die voor hen staat een persoon is”, zei hij.

De afdelingen staan ​​onder het bevel van kolonel Dr. Erez Karp, voormalig adjunct-directeur van het Soroka Medical Center in Beersheba.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!