Israel Aerospace Industries levert eerste als vrachtvliegtuig omgebouwde B737-700 af

De tot vrachtvliegtuig omgebouwde Boeing 737-700. Foto IAI

Israel Aerospace Industries (IAI) Aviation Group heeft het eerste van passagiersvliegtuig tot vrachtvliegtuig omgebouwde Boeing 737-700 afgeleverd aan de Chinese luchtvaartmaatschappij Tianjin Cargo Airlines, die de eerste operator van dit type vliegtuig in China zal worden.

De conversie werkzaamheden werden uitgevoerd op de Tianjin MRO-site in noord China, in het kader van een samenwerkingsovereenkomst tussen IAI en de Haite Group voor de herontwikkeling van de B737-700 en B737-800 STC vliegtuigen tot vrachtvliegtuig. De twee bedrijven werken sinds 2017 samen om te voldoen aan de toenemende vraag naar vrachtvliegtuigen in China en de rest van de wereld.

Met de opkomst van e-commerce, mede veroorzaakt door de coronavirus pandemie en de daaruit voortvloeiende grotere vraag naar vrachtvliegtuigen, zijn vrachtvliegtuigen de levensader van de Chinese economie geworden.

In de afgelopen jaren waren de meeste vrachtvliegtuigen met smalle romp gebaseerd op de standaard Boeing 737-familie, met name het model 737-400. Omdat deze vliegtuigen het einde van hun levenscyclus naderen, worden ze vervangen door de Boeing 737 NG (New Generation) en met de B737-700 / 800-modellen. Deze vliegtuigen bieden verbeterde prestaties, luchtvaartelektronica, en brandstofverbruik.

De Aviation Group is een van de weinige bedrijven ter wereld die gespecialiseerde conversies en certificering van passagiersvliegtuigen naar vrachtconfiguraties aanbiedt. De Groep heeft meer dan 40 jaar ervaring op dit gebied en bedient grote vrachtvervoerders zoals Amazon, UPS en DHL.

De Tianjin MRO is een toonaangevende leverancier van onderhoud, reparatie en revisie in China en de samenwerking tussen IAI en de Haite Group zal naar verwachting groeien om aan de toenemende vraag naar vrachtvliegtuigen te voldoen.

IAI’s Executive Vice President en General Manager van Aviation Group, Yossi Melamed, zei: “IAI’s Aviation Group leidt al 40 jaar de markt voor de conversie van passagiers naar vrachtvliegtuigen. We zijn toegewijd aan het ontwikkelen en ombouwen van de volgende generatie passagiersvliegtuigen naar vrachtvliegtuigen vóór de concurrentie dit doet. De levering van de eerste nieuwe generatie B737-700 aan de Chinese operator is een belangrijke mijlpaal in onze relatie met de Haite Group. Ik ben ervan overtuigd dat we samen de markt voor vliegtuigconversies in China en de rest van de wereld zullen leiden.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!