Minister van Defensie Gantz houdt Zoom interview met Arabische journalisten

Minister van Defensie Gantz tijden zijn Zoom gesprek. Foto ministerie van Defensie

Minister van Defensie Gantz hield zondag een Zoom interview ronde met journalisten uit Saudi Arabie, Bahrein en de Emiraten. Tijdens dit gesprek zei Gantz onder meer :”We hebben de strategische instrumenten om Iran het hoofd te bieden. We zijn sterker dan zij. Onze samenwerkingen geven ons nieuwe strategieën en opties, en de Iraniërs begrijpen dat ook; De beste strategie voor regionale stabiliteit is vrede.”

In een teleconferentie op zondagavond, georganiseerd door de Arabische Raad voor Regionale Integratie, liet de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz zich interviewen door journalisten uit Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein, onder meer van de kranten Al-Roeya, Al-Ayam, Alarabiya, voor een eerste gesprek ooit tussen een Israëlische minister van Defensie en journalisten uit de Golfstaten.

Gevraagd naar de basis voor vrede, zei Gantz: “We hebben grote wederzijdse belangen: onder andere de strijd tegen extremisme en Iraanse destabilisatie. We moeten een verenigd front vormen om het onder ogen te zien. Onze samenwerking geeft ons nieuwe strategieën, en dat begrijpen de Iraniërs ook. De beste strategie voor regionale stabiliteit is vrede. “

Hij sprak over het probleem van milities, waarbij hij in het bijzonder Hezbollah in Libanon noemde, en verklaarde: “Ik eis dat staten verantwoordelijk worden gehouden. Libanon kan Hezbollah niet toestaan om ​​vanuit Libanon tegen Israël op te treden en later te zeggen: – Sorry, dat zijn wij niet … Elk land dat met dit soort bedreigingen wordt geconfronteerd, moet kunnen optreden tegen de directe bedreiging van de militie, maar ook tegen de regering die het host. Regeringen moeten verantwoording afleggen van andere staten voor wat er op hun grondgebied gebeurt. “
Hij voegde eraan toe: Moraliteit maakt ons leven ingewikkelder, maar we moeten op de morele hoge grond blijven.”

Over de confrontatie met extremistische ideologieën zei Gantz: “We moeten een beter alternatief kunnen bieden, om de positieve resultaten van matiging te laten zien.”
Hij benadrukte zijn waardering voor de mens-tot-mens component van de Abraham-akkoorden door te zeggen: “We hebben elkaar zoveel te bieden. Israël is grotendeels een eiland geweest, maar we hebben zoveel te bieden en zoveel te ontvangen. Er is geen betere strategie dan echte menselijke banden.”

Hij voegde eraan toe: “Het zal niet snel gaan. Het wordt een lange reis. Maar als leiderschap aan beide kanten, en daarbij bedoel ik politiek, educatief en cultureel leiderschap, het positieve kan versterken, geloof ik dat het goede zal winnen. Ik hoop dat de kinderen die vandaag worden geboren, zullen weten dat ze in betere tijden voor deze regio zijn geboren. “

Sprekend over het Palestijnse conflict, zei hij: ik kijk uit naar de dag dat iedereen zal begrijpen dat niemand ergens heen gaat, en het beste is om de juiste oplossing te vinden. Vrede is de boodschap. En het zou de boodschap moeten zijn. Maar laten we niet vergeten dat vrede ook werk vereist. Het is veel beter om voor vrede te strijden dan om oorlog te voeren. De moeilijkste vrede is beter dan de gemakkelijkste oorlog.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)