Speciale ‘Abraham akkoorden’ munt in een gelimiteerde oplage

Foto Temple Coins<br />

Ter gelegenheid van de ondertekening van de Abraham-akkoorden tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Israël heeft Temple Coins een speciale herdenkingsmunt geslagen, kondigde de muntmaker in een persbericht aan.

De door de door numismatische kunstenaar Aharon Shavo ontworpen munt, toont op de voorkant de Israëlische en VAE-vlaggen boven het silhouet van de Oude Stad van Jeruzalem en de skyline van Abu Dhabi.

In het Arabisch, Hebreeuws en Engels zijn de woorden “Abram Accord” geschreven.

Op het frontontwerp van de munt is ook een adelaar te zien die een olijftak en pijlen vasthoudt, vergezeld van het zegel van de president van de Verenigde Staten om de Amerikaanse vertegenwoordiging te markeren bij het versterken van het akkoord.

Volgens ontwerper Aharon Shavo is er geen betere manier om ‘het potentieel voor eenheid tussen al deze drie grote religies te symboliseren’.

Foto Temple Coins

Voor de achterkant van de munt besloot Shavo een zwaard te gebruiken dat zich wringt tot “symbolen van vrede, welvaart, landbouw en technologische vooruitgang”, verwijzend naar de woorden van de profeet Isiah: “En zij zullen hun zwaarden tot ploegscharen smeden.”

Shavo verwerkte ook een citaat uit de Koran op het medaillon: “En als iemand neigt naar vrede, neigt het naar jou”, vergezeld van een citaat van de profeet Jeremia: “Want ik zal je blijvende vrede geven op deze plaats.

“Deze citaten vatten de centrale leerstellingen van het geloof van Abraham samen – het jodendom, het christendom en de islam – dat men de morele plicht heeft om vrede te zoeken en te omarmen,” zei Jason Glick, directeur van Temple Coins.

De handtekening van de Amerikaanse president Donald Trump maakt het ontwerp op de achterkant af, ter ere van zijn bijdrage aan de totstandkoming van de akkoorden.

Foto Temple Coins

De Abraham Accord-medaille is in beperkte oplage is te koop op www.Temple-Coins.com. De kosten van de munt zijn $ 150. Temple Coins merkt op dat de munt slechts voor een beperkte tijd wordt aangeboden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)