Amazon Israël creëert 150 nieuwe banen

Foto Amazon

Amazon gaat 150 nieuwe medewerkers in Israël werven en heeft daarmee voor het eerst de omvang van zijn personeelsbestand in Israël bekendgemaakt waardoor het totale aantal Israëlische medewerkers op 1300 komt. De nieuwe medewerkers zijn niet verbonden met of bedoeld om de retail activiteiten van het bedrijf in Israël te bedienen, aldus het bedrijf in een verklaring.

De nieuwe medewerkers zullen banen krijgen in de onderzoekscentra en kantoren van Amazon in Tel Aviv, Haifa en Herzliya, inclusief banen als klantmanagers, managers voor bedrijfsontwikkeling, ingenieurs voor chipontwikkeling, software-ingenieurs, hardware-ingenieurs, ingenieurs en consultants voor inbeddingsdiensten, onderzoekswetenschappers, oplossingsarchitecten, validatie-architecten en meer.

“We zijn verheugd om 150 nieuwe banen te creëren, naast ons robuuste personeelsbestand, waardoor we de geweldige pool van technologisch talent hier in Israël kunnen aanboren”, zei Harel Ifhar, General Manager van Amazon Web Services Israel.

Amazon opende in 2014 voor het eerst zijn kantoren in Israël en heeft sindsdien zijn activiteiten aanzienlijk uitgebreid, zowel wat betreft het aantal en de grootte van lokale teams als het aantal functies dat het wil vervullen. Het Israëlische team ondersteunt momenteel verschillende activiteiten van Amazon, waaronder Sizmek, Cloud Endure, Lab 126, Prime Air, Alexa Shopping, Annapurna Labs, AWS en E8.

Amazon opende in 2014 voor het eerst zijn AWS-kantoren in Israël en telt AppsFlyer, Amdocs, Kaltura, Lumigo, IronSource, Innovid, Gett, Fiverr, Netafim, Nice, MyHeritage, SimilarWeb, Tnuva, Tel Aviv University en het Weizmann Institute of Science onder zijn veel lokale klanten. In hetzelfde jaar vestigde het ook zijn eerste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Israël.

Sindsdien is de R & D-aanwezigheid van het bedrijf uitgebreid met Alexa Shopping, Prime Air, Lab 126 en Amazon Devices, evenals machine learning en geavanceerde beveiliging en opslag voor AWS met dank aan Annapurna Labs.

In 2018 breidde AWS uit en verhuisde naar nieuwe kantoren in Tel Aviv, met de lancering van Floor 28, een open ruimte die is bedoeld voor het hosten van evenementen, workshops en een AWS Builders ‘Space die startups en beginnende ondernemers toegang biedt tot technologische middelen, advies en begeleiding. door AWS-experts als onderdeel van een acceleratorprogramma van 10 weken.

In 2019 lanceerde AWS zijn eerste infrastructuur in Israël en opende een faciliteit voor Amazon CloudFront, een veilig en programmeerbaar contentdistributienetwerk dat de distributie van gegevens, video’s, applicaties en API’s naar gebruikers over de hele wereld versnelde.

In 2020 lanceerde AWS Amazon Outposts en AWS Direct Connect in Israël, waarmee Israëlische organisaties AWS-technologie in hun rekencentra kunnen gebruiken en speciale koppelingen kunnen vormen naar de cloud van AWS.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)