Voor het eerst vrachtschip uit de VAE in Haifa

Aankomst van de MSC Paris in Haifa. Screenshot video

Het eerste schip met lading uit de Verenigde Arabische Emiraten naar Israël is maandag in de haven van Haifa aangekomen. Het schip had ijzer, brandblusapparatuur, reinigingsapparatuur en elektronische apparatuur aan boord. Het zal wekelijks vracht uit de Emiraten naar Israël vervoeren.

Het schip dat maandag in de haven van Haifa aanmeerde, de MCS Paris, legt een route af tussen India, Israël en andere mediterrane havens. Het markeert een nieuwe handelslijn tussen Israël en de VAE. Volgens Port2Port wordt ook gedacht aan export vanuit Israël naar de Emiraten.

Eerste vracht uit de VAE in haven van Haifa. Foto Twitter

De MCS Paris had 15 containers met vracht bij zich, afkomstig vanuit de haven van Jabal Ali in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

“Dit is een opwindende en historische gebeurtenis. Het is symbolisch dat het eerste schip met lading uit de Emiraten precies op hetzelfde moment arriveert als de goedkeuring van de historische overeenkomst door de Israëlische regering”, zei Eshel Armony, voorzitter van de Haifa Port Company. raad van bestuur, aldus Port2Port.

“Dit is de eerste keer dat containers rechtstreeks van de havens van Abu Dhabi en Jabal Ali naar de haven van Haifa worden vervoerd”, legde Edni Simkin, CEO van MSC Israel uit, eraan toevoegend dat dit “een grote verandering is ten opzichte van wat het vroeger was. Nu is er een eenvoudige en duidelijke vrachtbrief met de tekst Abu Dhabi – Haifa Port, inplaats van allerlei geheimzinnige tussenhavens te vermelden om de herkomst te verdoezelen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)