Tijdens zijn bezoek aan IAI krijgt president Rivlin honderden pc’s voor schoolkinderen aangeboden

President Rivlin tijdens zijn bezoek aan IAI. Foto Mark Neyman (GPO)

President Rivlin kreeg een mooie verrassing tijdens zijn werkbezoek dinsdag aan Israel Aircraft Industries (IAI), toen hij honderden pc’s kreeg aangeboden bestemd voor schoolkinderen wiens ouders geen geld hebben een computer voor hen te kopen.

In aanwezigheid van de president aan Mitchashvim, een nationaal initiatief om de digitale kloof te dichten voor schoolkinderen die thuis geen computer hebben, kreeg Rivlin symbolisch honderden computers overhandigd.

De president bedankte de medewerkers van de IAI voor hun deelname aan het initiatief en zei dat het een kans was om ervoor te zorgen dat duizenden schoolkinderen niet achterblijven. “In plaats van te huilen om wat we in het verleden niet hebben gedaan, proberen we het gat nu zo veel mogelijk te dichten, voordat het te laat is en we achterblijven met gaten die niet te overbruggen zijn. De corona pandemie heeft ons geleerd dat het mogelijk is dingen op afstand te doen. We moeten de kinderen nu de kans geven om samen met hun klasgenoten te leren. In bijna 200.000 huizen in Israël is er geen computer en die kloof moeten we dichten,” aldus Rivlin.

Mitchashvim is een nationaal initiatief voor het upgraden en distribueren van computers onder schoolkinderen in de geografische en sociaaleconomische periferieën van Israël om de digitale kloof in Israël te dichten.

Tot nu toe zijn er meer dan 5000 computers ingezameld en zijn er 2000 uitgedeeld. Het doel is om de komende twee jaar alle huishoudens zonder computer te bereiken.

Tijdens zijn bezoek kreeg de president de ontwikkelingen van IAI te zien om de coronaviruspandemie te bestrijden: productielijnen voor beademingstoestellen, het Tamar-systeem – dat op afstand fysiologische temperatuur metingen doet maar ook ademhaling en pols op afstand controleerd, apparatuur om geïntubeerde patiënten om te draaien, een lagedruktent die een geïsoleerd gebied rondom coronapatiënten creëert, een monitoringsysteem voor IC-patiënten met het coronavirus en ontwikkelingen voor antivirale persoonlijke beschermingsmiddelen voor medische teams en meer.

Bovendien werd hem de capaciteiten van IAI op het gebied van raketten en ruimte getoond – de controlekamer van de Ofek 16-satelliet, die onlangs met succes werd gelanceerd en werd overgedragen aan de IDF Intelligence Branch voor operationeel gebruik, geclassificeerde raketsystemen en systemen waarvan de ontwikkelaars onlangs de Israel Security Prize voor 2020 uit handen van de president ontvingen.

“IAI is een integraal onderdeel van de veiligheid van de staat Israël. Een integraal onderdeel van onze technologische superioriteit op dit gebied, ”zei de president. “Voor u is zelfs de lucht niet langer de limiet. U bent door de atmosfeer heen gebroken, door de lucht de ruimte in. “

De bestuursvoorzitter van de IAI Harel Locker bedankte de president voor zijn bezoek en voor de mogelijkheid om de activiteit van het bedrijf in de strijd tegen het coronavirus te laten zien. Locker merkte op dat “IAI een van de hoekstenen is van de veiligheid van de staat Israël en zich inzet voor alle aspecten van de nationale veiligheid van ons land.

Zodra de pandemie uitbrak, werkten we samen met de veiligheidsinstelling aan verschillende oplossingen voor het gezondheidssysteem, gebaseerd op onze technologische mogelijkheden en menselijk kapitaal. De baanbrekende innovatie van het bedrijf zal altijd ter beschikking staan ​​van de staat Israël. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!