Fatah: ‘Heel Israël is Palestina’

In een recent Facebook-bericht heeft de Fatah-beweging duidelijk gemaakt wat het betekent als de Palestijnse Autoriteit (PA) verwijst naar “Palestina”: Het omvat de hele staat Israël. De Palestijnse leider Mahmoud Abbas is de voorzitter van deze beweging.

Als onderdeel van protesten tegen de recente normalisatie-overeenkomsten tussen Israël en de VAE, Bahrein en Soedan – en de angst dat meer Arabische staten zullen volgen – plaatste Fatah de afbeelding die u hierboven l met vier herhalingen van de PA-kaart van ‘Palestina’ dat heel Israël omvat.

Geposte tekst: “De vastberadenheid van onze mensen is sterker dan alle ondernemingen van normalisatie, annexatie en verraad, omdat de stem van de waarheid luider is; hier blijven we en we gaan niet weg; Palestina is een waardig doel en een vlag die wappert.”
[Facebook-pagina van de Fatah-commissie voor informatie en cultuur, 28 oktober 2020]

Elke kaart van “Palestina” gaat vergezeld van een afbeelding van een opgeheven vuist en de Palestijnse vlag met “Normalisatie is verraad” erboven geschreven. Evenzo heeft elke sectie “#Normalization_is_treason – #No_to_normalization” geschreven in de rechterbovenhoek, terwijl de linkerbovenhoek het Fatah-logo draagt ​​met een granaat, gekruiste geweren en de PA-kaart waarbij heel Israël vervangen is voor “Palestina”.

Elke poster heeft een andere tekst in de rechter benedenhoek:

Tekst: “Hier blijven we en we gaan niet weg”
Tekst: “De vastberadenheid van ons volk is sterker
dan alle ondernemingen van annexatie en bezetting”
Tekst: “Een doel dat waardig is en een vlag die wappert”
Tekst: “De stem van de waarheid is luider”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!