Ritz Carlton Hotel in Bahrein gaat koosjer voedsel serveren

Manama Ritz Carlton Hotel in Bahrein. Foto Ritz Carlton

Het Manama Ritz Carlton hotel in Bahrein heeft bekendgemaakt zeer binnenkort te beginnen met het serveren van koosjer voedsel, en is het daarmee het eerst hotel in Bahrein die daar mee begint. Het hotel doet dit vooruitlopend op de duizenden Israëlische toeristen die Bahrein zullen gaan bezoeken nu er diplomatieke banden tussen Israël en Bahrein zijn aangegaan.

De in de VS gevestigde Orthodox Union (OU) zal toezicht houden op het proces, het luxehotel helpen bij het opzetten van een nieuwe koosjere keuken en verklaren dat het eten dat daar wordt bereid strikt in overeenstemming is met de Joodse voedingswetten, aldus het persbericht.

“Bovendien helpt ‘OU Kosher’ het hotel een koosjer culinair teamlid te identificeren dat zal dienen als mashgiach, of koosjere toezichthouder, bij het bereiden van koosjere maaltijden ter plaatse”, aldus de OU.

Sinds Jeruzalem en Manama de zogenaamde Abraham-akkoorden hebben ondertekend over het aangaan van diplomatieke banden, “is er een enorme belangstelling van Joodse zakenreizigers en vakantiegangers uit Israël, Noord-Amerika en Europa om het Koninkrijk te bezoeken”, zei de OU.

“Bahrein is uniek omdat het al een Joodse bevolking heeft, en sinds de recente normalisatie van de relaties zien we een grotere interesse van Joodse en Israëlische reizigers, dat is dan ook de reden waarom we koosjer eten willen kunnen aanbieden aan degenen die deze optie verkiezen,” zei Bernard de Villèle, de algemeen directeur van het Manama Ritz Carlton, gelegen in de wijk Al Seef in de stad.

Het hoofd van de joodse gemeenschap in Bahrein, Ebrahim Nonoo, prees het besluit van het hotel en voorspelde dat het meer joodse toeristen naar het kleine eiland zal brengen. “Er gaat bijna geen dag voorbij waarop we geen verzoek ontvangen van Joodse groepen en individuen om Bahrein te bezoeken en koosjer eten is een van hun belangrijkste vragen”, zei hij.

Rabbijn Menachem Genack, die de koosjere divisie van de OU leidt, zei dat de koosjere certificatiediensten van zijn organisatie “gewild” zijn in de Golf. “De Abraham-akkoorden hebben nieuwe bestemmingen geopend voor koosjere reizigers in de Golf die nooit eerder hebben bestaan,” zei hij.

Vorige maand ondertekende Abu Dhabi’s Department of Culture and Tourism een ​​overeenkomst met het “Emirates Agency for Kosher Certification”, dat werd opgericht door de in Dubai gevestigde afgezant Rabbi Levi Duchman uit Chabad.

In september kondigde de cateringservice van de vlaggenschipluchtvaartmaatschappij van de VAE aan dat het koosjere maaltijden aan boord gaat produceren en serveren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)