IDF tank valt van oplegger, geen gewonden (video)

Het moment dat de tank van de oplegger valt. Screenshot video

Een Merkava tank van het Israëlische leger die zondag een oplegger probeerde op te rijden, stopte niet maar reed door en viel van de oplegger af en kwam ondersteboven op de grond neer. Er vielen geen gewonden bij dit vreemde ongeluk.

In een video van het incident in de Jordaanvallei, is te zien hoe de tank langzaam op de oplegger rijdt. Nadat de tank op de oplegger is gekomen, blijft de tank vooruit rijden, waarbij ook aan snelheid wint, het stootblok raakt en over de zijkant van de oplegger vliegt waarna de tank ondersteboven op de grond terecht komt.

Blijkbaar werd het systeem wat rook produceert om de tank onzichtbaar te maken geactiveerd, zoals in de video is te zien.

De tankbestuurder zei dat de tank bleef accelereren nadat hij zijn voet van het gaspedaal had gehaald.

De IDF is een onderzoek naar het vreemde ongeluk begonnen en heeft tot die tijd het gebruik van gepantserde voertuigen verboden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)