5 Israëlische uitvindingen op de 2020 lijst van Time van 100 beste uitvindingen

Het tijdschrift TIME heeft vijf door Israël gemaakte innovaties op de jaarlijkse lijst van 100 beste uitvindingen van 2020 gezet. In 2019 bevatte de lijst van het tijdschrift negen Israëlische innovaties.

De lijst van dit jaar werd eind vorige week gepubliceerd en bevat gadgets, producten en services in meerdere categorieën, zoals kunstmatige intelligentie, toegankelijkheid, elektronica, augmented reality, design, financiën en entertainment. Er is ook een categorie “speciale vermelding” waarin ook een Israëlische innovatie werd vermeld.

Het tijdschrift zei dat de lijst is samengesteld op basis van gevraagde nominaties van TIME-redacteuren en correspondenten over de hele wereld, en via een online sollicitatieprocedure. Elke deelnemer werd vervolgens beoordeeld op sleutelfactoren zoals “originaliteit, creativiteit, effectiviteit, ambitie en impact”.

“Het resultaat: 100 baanbrekende uitvindingen – waaronder een slimmere bijenkorf, een groenere tube tandpasta en technologie die een COVID-19-vaccin zou kunnen katalyseren – die de manier waarop we leven, werken, spelen en nadenken over wat mogelijk is, veranderen”, aldus schreef het tijdschrift erbij.

Tot de beste uitvindingen behoorden een accessoire voor elektrische rolstoel, een slimme babywieg, een AR-trainingsplatform voor eerstelijnswerkers, een op bestelling gemaakte manicureservice, een Microsofte telefoon die ook dienst doet als notebook, een robotleraar, een veganistisch varkensvleesaanbod , en een oplossing voor binnenshuis tuinieren.

Hier zijn de vijf Israëlische innovaties die op de lijst voorkomen

Beehome van Beewise

De bijenkorf van Beewise. Foto Beehome

Beehome, is de eerste geautomatiseerde bijenkorf, en werd gemaakt door de Israëlische startup Beewise , werd vermeld in de categorie kunstmatige intelligentie.

Beehome is een op zonne-energie werkende voormalige zeecontainer die tot 40 bijenkolonies kan huisvesten in een automatisch gecontroleerd klimaat voor optimale luchtvochtigheidsomstandigheden die kunnen worden gecontroleerd via app. De bijenkorf heeft ook ongediertebestrijdingsfuncties die controleren op parasitaire mijten die schadelijke effecten kunnen hebben op kolonies. AI-technologie past de omstandigheden in het Beehome aan wanneer het vaststelt dat een kolonie zich klaarmaakt om te zwermen, en Beehome stuurt waarschuwingen naar imkers zodra een container met honing zijn capaciteit van 379 liter heeft bereikt.

Al deze veranderende omstandigheden zorgen ervoor dat de opbrengsten verbeteren, de bestuiving efficiënter verloopt en de bijenpopulaties worden beschermd. Beehome kost $15 per maand per korf.

Het Beehome is een welkome ontwikkeling in een wereld waar de bijenpopulaties wereldwijd de afgelopen decennia zijn afgenomen. Bijenpopulaties worden vaak geconfronteerd met instortingsstoornis van de kolonie, die optreedt wanneer de meerderheid van de werkbijen in een kolonie verdwijnt en een koningin en een paar verpleegbijen achterlaat om voor de koningin en de resterende onvolgroeide bijen te zorgen. Deze aandoening heeft, naast overmatig gebruik van landbouwchemicaliën en klimaatverandering,  de bijenpopulaties aanzienlijk verminderd , maar de landbouwproductie  moet tegen 2050 met 70 procent groeien  om voedselschaarste te voorkomen.

Trialjectory – een gids voor kankeronderzoeken

TrialJectory , een startup die in 2017 werd gelanceerd met kantoren in Tel Aviv en New York, verscheen ook in de categorie Ai op de TIME-lijst. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld het matchen van klinische onderzoeken voor kankerpatiënten te optimaliseren.

CEO en mede-oprichter Tzvia Bader heeft ruime ervaring in de hightechsector, met name in big data, en bedacht het idee voor TrialJectory na haar eigen strijd tegen kanker.

De service die ze hielp ontwikkelen, maakt gebruik van AI-algoritmen om een ​​groot aantal beschikbare onderzoeken te doorzoeken en aanbevelingen te doen voor patiënten die willen deelnemen.

Patiënten kunnen inloggen op de website van het bedrijf en informatie verstrekken over hun specifieke situatie. Bader vertelde NoCamels in 2018 dat een van de moeilijkheden bij het matchen van onderzoeken is dat de criteria “zeer specifiek” zijn, verschillen per kankertype en fase, evenals andere kenmerken die eigen zijn aan elke patiënt. Ze zei dat TrialJectory zo’n precisie kan bereiken: “Op basis van het patiëntenprofiel dat we hebben, voeren we een algoritme uit om de juiste onderzoeken te vinden, dus in plaats van een lijst van een paar honderd, krijg je twee, drie, [of ] vijf die bij u passen. “

Het bedrijf genereert inkomsten uit farmaceutische bedrijven die proeven uitvoeren waarnaar TrialJectory patiënten verwijst. “In principe, onze missie, onderdeel van onze waarden, we betalen de patiënt niets”, zei Bader destijds. Nadat TrialJectory proefaanbevelingen heeft geretourneerd op een patiëntprofiel, kan de patiënt er een selecteren. Het bedrijf neemt vervolgens contact op met het farmaceutische bedrijf dat het gekozen onderzoek uitvoert om deelname te regelen.

Augmedics

Xvision van het Israëlische bedrijf Augmedics kwam voor in de categorie Augmented and Virtual Reality van de TIME-lijst.

Het apparaat is een AR-headset met bril die een “röntgenvisie” -achtige 3D-visualisatie van de wervelkolomanatomie van een patiënt in realtime voor chirurgen projecteert. Hierdoor kan de chirurg nauwkeurig navigeren met instrumenten en implantaten terwijl hij rechtstreeks naar de patiënt kijkt, in plaats van naar een extern scherm.

Augmedics werd in 2014 opgericht door Nessi Benishti en Nissan Elimelech. De Xvision ontving vorig jaar 510 (k) goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration.

“De missie van Augmedics is om chirurgen meer controle te geven door technologische vooruitgang te creëren die aan hun behoeften voldoet en past binnen hun workflow”, zei Elimelech, die als CEO fungeert, ten tijde van de aankondiging van de FDA.

“Xvision is ons eerste product van vele dat zal volgen en dat een revolutie teweeg zal brengen in de chirurgie, aangezien het chirurgen de informatie geeft die ze nodig hebben, direct binnen hun gezichtsveld, om technologisch vertrouwen in de chirurgische workflow te wekken en hen te helpen hun werk zo effectief en veilig uit te voeren. mogelijk, ”voegde hij eraan toe.

Het apparaat wordt gebruikt in Amerikaanse topziekenhuizen zoals Johns Hopkins en Rush University Medical Center, meldt TIME.

City Transformator

De City Transformer , een elektrisch stadsvoertuig ontwikkeld door een Israëlische auto-startup met dezelfde naam, verscheen in de categorie “speciale vermeldingen” op de TIME-lijst.

Het tweezitsvoertuig is voorzien van een vouwmechanisme waarmee het kan worden versmald tot slechts een meter breed. Met deze functie kan de auto de stad beter manoeuvreren en gemakkelijker parkeren.

City Transformer-voertuigen nemen de ruimte in van een gewone auto op de weg, maar krimpen tot de grootte van een motorfiets om in smalle rijstroken en parkeerplaatsen te passen. Omdat de zijkanten van de auto’s samenpersen, klapt de cockpit niet echt in en kan de bestuurder zelfs beginnen met het opvouwen van het voertuig terwijl hij op lage snelheid rijdt. Volgens het bedrijf passen er vier City Transformer-voertuigen op één standaard parkeerplaats.

Met behulp van het inklapmechanisme bespaart de auto tot 75 procent parkeerruimte, zegt het bedrijf. Hoewel de totale lengte van het voertuig 2,35 meter is, bereikt het een breedte van 1,44 meter in de rijmodus en wordt het gecomprimeerd tot 1,0 meter in de parkeermodus.

Fot City Transformer

City Transformer werd opgericht in 2014. Toen NoCamels de startup in 2018 behandelde, zei het bedrijf dat het als doel had om tegen 2025 een miljoen modellen op straat te zien.

Het voertuig kan al middels een pre-order worden besteld en kost omgerekend € 11.000 inclusief batterij.

Incredo Sugar van DouxMatok

Foto DouxMatok

DouxMatok werd opgericht in 2014 en ontwikkelde  een gericht bezorgsysteem  dat suiker efficiënter verdeelt naar zijn respectieve smaakreceptoren, waardoor een aanzienlijke suikerverlaging mogelijk is. Het leveringsproces verlaagt de hoeveelheid suiker die aanwezig is in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen van 30-50 procent, afhankelijk van de toepassing, zonder fabrikanten of consumenten te vragen om in te leveren op smaak en kwaliteit.

De Israëlische ondernemer Eran Baniel was medeoprichter van DouxMatok met zijn vader, professor Avraham Baniel, die al decennia lang een missie heeft om   “een beetje suiker als genoeg ” te maken.

Het bedrijf heeft 24 verleende patenten en is ontwikkeld gedurende 6 jaar R&D. De oplossing biedt een scala aan toepassingen, waaronder koekjes, cakes, zoetwaren en chocolade. En DouxMatok zegt dat het suikers kan verfijnen van elk soort kristalsuikerproduct, zoals suikerriet of biet.

Vorig jaar onthulde het bedrijf Incredo Sugar . Het bedrijf heeft onlangs een overeenkomst getekend met Rogers Sugar, een van de toonaangevende suikerfabrikanten in Canada, om zijn unieke oplossing voor suikerverlaging te leveren aan voedingsbedrijven in Noord-Amerika.

DouxMatok werkte voorheen samen met bedrijven in elk onderdeel van de logistieke voedselketen. De Europese suikergigant Sudzucker  was de eerste in de rij  en sloot zich zelfs aan bij DouxMatok’s nieuwste fondsenwervingsinitiatief, waarbij het bedrijf in juni 2019 $ 22 miljoen binnenhaalde in een Series B-ronde.

DouxMatok werd onlangs ook genoemd  in de Top 50 in Thrive’s Global Agtech en Foodtech-lijst voor 2020, onder de paraplu van Food Processing and Novelty Ingredients.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)