Volgens Benny Gantz zijn vierde verkiezingen zo goed als onvermijdelijk

Minister van Defensie Benny Gantz. Screenshot Channel 13

Volgens plaatsvervangend premier en minister van Defensie, Benny Gantz, leider van de Blauw en Wit Partij, “zal de kloof tussen hem en premier Benjamin Netanyahu vrijwel zeker leiden tot een nieuwe ronde van verkiezingen en wordt de Knesset binnenkort ontbonden”, zei hij zaterdagavond op Channel 13 nieuws.

Gantz beschuldigde in het interview Netanyahu ervan zijn eigen belangen boven die van het land te stellen, Blauw en Wit uit te sluiten van regeringsprocessen en te handelen alsof hij aan het hoofd stond van een Likud regering in plaats van een regeringscoalitie..

“Netanyahu heeft een half jaar aan publiek vertrouwen verspild. De reden dat we op weg zijn naar verkiezingen is omdat hij ervoor koos ons daarheen te brengen – toen hij zijn eigen kwesties boven de belangen van het land plaatste, ”zei Gantz.

“Het land heeft geen verkiezingen nodig, maar Netanyahu heeft niets volbracht”, vervolgde hij en beschuldigde de premier zich bezig te houden met “manipulatie en leugens”.

Gantz sloot een budget voor alleen 2020 uit, zoals Netanyahu eist, in plaats van tegelijkertijd ook het budget voor 2021 te passeren, zoals was overeengekomen in de coalitiedeal tussen Likud en Blauw en Wit.

“Klinkt het redelijk om een ​​budget voor slechts drie weken te maken?” vroeg hij, verwijzend naar het feit dat er minder dan een maand over is van 2020 en dat de economische eisen van 2021 al dringend zijn.

Als een begroting voor 2021 zou worden aangenomen, zou Netanyahu niet langer in staat zijn om de rotatieovereenkomst van de premier te ontwijken, die Gantz in staat zou stellen om in oktober 2021 de functie van premier over te nemen, zoals in het regeerakkoord is overeengekomen.

In reactie op Gantz , die eerder soortgelijke opmerkingen maakte in een afzonderlijk interview op Channel 12, gaf de Likud een verklaring uit waarin stond: “Gantz is in paniek vanwege zijn positie in de peilingen en geeft daarom wanhopige interviews.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)