Adviseur van Abbas “Palestijnse terroristen die honderden Israëliërs hebben vermoord zijn ons dierbaar”

Foto PMW

Tijdens een tv-programma over de islam leerde de Opperste Sharia-rechter Mahmoud Al-Habbash van de Palestijnse Autoriteit (PA) de kijkers dat Palestijnse terroristen, die aanslagen hebben georkestreerd waarbij honderden Israëlische burgers zijn vermoord, ‘ons niet alleen dierbaar’ zijn maar ze zijn ook ‘grote martelaren’.

Opperste Shari’ah Rechter en Abbas ‘adviseur Mahmoud Al-Habbash: “We hebben al afscheid genomen van onze geliefden , onze leiders en onze martelaren, waaronder [voormalig PLO-leider en PA-president] Martelaar Yasser Arafat, Sheikh Ahmed Yassin (ie , oprichter van de terreurorganisatie Hamas), Martyr Abu Jihad (dwz terrorist, verantwoordelijk voor de moord op 125), Martyr Abu Iyad (dwz hoofd van de terreurorganisatie Black September) en andere grote martelaren. “ [Officiële PA-tv, heronderzoek , 11 november 2020]

Naast Yasser Arafat – die de aanzet gaf tot en toezicht hield op de terreurgolf van de PA van 2000-2005 (de tweede Intifada) waarin meer dan duizend Israëliërs werden vermoord – noemde Al-Habbash Hamas-oprichter en voormalig leider Ahmed Yassin, verantwoordelijk voor de moord op honderden burgers bij zelfmoordaanslagen; Abu Jihad die het brein was van talloze aanslagen waarbij minstens 125 werden vermoord; en ook Abu Iyad, hoofd van de terreurorganisatie Black September, die onder andere verantwoordelijk was voor het bloedbad van Israëlische atleten op de Olympische Spelen van München in 1972.

Dat Al-Habbash de moordenaars van Israëliërs vereert, is geen verrassing. Palestinian Media Watch heeft talloze verklaringen van Al-Habbash naar buiten gebracht die laten zien dat hij gelooft en leert dat het conflict tussen de Palestijnen en Israël een oorlog is tussen “goed en kwaad, tussen twee projecten: het project van Allah versus het project van Satan “; dat de Koran de strijd beveelt en het doden van Israëli’s toestaat ; en dat de religieuze oorlog van de islam om Israël te vernietigen – “de cultuur van Satan” – is begonnen. Toen de VAE, Bahrein en Soedan onlangs vredesakkoorden met Israël sloten, bestempelde Al-Habbash hen als ” vijanden van de islamitische samenleving “.

De adviseur van Abbas voegde een ander rolmodel toe aan zijn lijst toen hij een afbeelding plaatste van Sheikh Izz A-Din Al-Qassam, de leider van een moslim terreurgroep tijdens het Britse mandaat in de jaren dertig. Al-Habbash voegde eraan toe dat hij de eerste was die heilige oorlog promootte in de naam van de islam: “De eerste die onder ons de vlag van Jihad wapperde ter wille van de religie”:

Tekst op afbeelding: “De zeer deugdzame religieuze rechtsgeleerde Martelaar
Hij was de meest betrouwbare in religieuze begeleiding
Hij is onze Sheikh [Izz A-Din] Al-Qassam
De eerste die onder ons de vlag van Jihad zwaaide ter wille van de religie
Izz A-Din Al-Qassam
Datum van [zijn] dood als martelaar: 19 november 1935 “
[Facebook-pagina van Supreme Sharia Rechter Mahmoud Al-Habbash, 19 november 2020]


Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)