Er komt een ‘groen paspoort’ voor iedereen die is ingeënt tegen het coronavirus

Screenshot Channel 13

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid is van plan om degenen die tegen het coronavirus zijn ingeënt een ‘groen paspoort’ te geven dat afstand doet van de beperkingen die worden toegepast om de corona-uitbraak te beteugelen, vertelden topfunctionarissen de Israëlische media in een ronde van interviews op zondag.

Israël bereidt zich voor om vanaf aanstaande zondag, 20 december, een massaal inentingsprogramma te beginnen.

Uit peilingen is gebleken dat tussen de 50 en 75% van de Israëliërs zegt van plan te zijn het vaccin niet te nemen, blijkbaar uit angst dat de haast om een ​​vaccin te produceren de veiligheid ervan in gevaar zou kunnen hebben gebracht.

Het groene paspoort moet mensen er toe aanzetten zich te laten inenten omdat het houders ervan recht geeft tot het bezoeken van culturele evenementen en bijvoorbeeld restaurants. Daarnaast geeft het recht om niet in quarantaine te moeten na blootstelling aan een gediagnosticeerde virusdrager. Het passpoort wordt afgegeven twee weken nadat iemand de vereiste tweede vaccinatie heeft gekregen die nodig is tegen het coronavirus.

Op Channel 13 vertelde minister van Volksgezondheid, Edelstein, dat het groene paspoort reizigers ook in staat zal stellen te vliegen zonder eerst een coronatest te hoeven ondergaan.

Edelstein benadrukte dat het niet de bedoeling is om mensen die gevaccineerd zijn een voordelenpakket te bieden, maar dat “degenen die niet langer het risico lopen ziek te worden door het coronavirus, dingen kunnen doen die anderen die niet zijn gevaccineerd en dus nog steeds gevaar lopen door het virus, niet kunnen doen. “

Overheidsfunctionarissen zien de mogelijkheid van internationale reizen als een belangrijke stimulans voor het Israëlische publiek om de vaccinatie te krijgen, meldde de publieke omroep KAN.

Netanyahu zei tegen Channel 20 dat “hij de eerste Israëliër zal zijn die het coronavirusvaccin krijgt, omdat de risico’s van het niet nemen van het vaccin veel groter zijn dan de risico’s van het nemen ervan, en daarom word ik eerst gevaccineerd en verwacht ik dat iedereen mijn voorbeeld zal volgen”.

De publieke omroep van Kan meldde dat Netanyahu en minister van Volksgezondheid Edelstein van plan zijn om zaterdag of zelfs mogelijk eerder gevaccineerd te worden tijdens een gefilmd evenement. Dat zou Netanyahu de eerste wereldleider kunnen maken die zich laat vaccineren.

President Reuven Rivlin, ziekenhuisdirecteuren en de hoofden van de gezondheidsorganisaties van het land zullen ook als een van de eersten publiekelijk worden ingeënt. Ze zullen worden gevolgd door medisch personeel, en de rest van de bevolking, waarbij de ouderen het eerst aan de beurt zullen komen.

Bovendien bereidt het bureau van de minister van Volksgezondheid een lijst voor van mediapersoonlijkheden en beroemdheden die voor de camera zullen worden ingeënt om een ​​voorbeeld te stellen voor het publiek, meldde Channel 13.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)