Volgens IDF Taskforce is effect vaccinatie pas aan het eind van de winter merkbaar

Premier Netanyahu tijdens de aankomst van de eerste paar duizend Pfizer vaccins. Foto GPO

Hoewel politici blijven roepen dat door het inenten met het Pfizer vaccin tegen het coronavirus, alle ellende snel voorbij is, voorspelde de IDF taskforce zondag dat de geplande vaccinatie-actie tot het einde van de winter geen duidelijke impact zal hebben op de coronapandemie.

In het licht van deze voorspelling riep het Nationaal Corona Informatie- en Kenniscentrum op tot het wijdverbreid dragen van mondkapjes om besmetting tot een minimum te beperken totdat er “een werkelijke invloed van de vaccins” is op het terugdringen van de morbiditeit in het land.

Hoewel ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid 27 december hebben vastgesteld als de startdatum voor het toedienen van vaccins en er vanaf die dag 60.000 mensen die per dag worden ingeënt, zegt directeur-generaal Chezy Levy van het ministerie dat het begin van het vaccineren voor die tijd zou kunnen beginnen, nadat de Amerikaanse Food and Drug Administration afgelopen weekend haar spoedgoedkeuring had verleend voor het vaccin van Pfizer.

“We moeten monsters bekijken van het materiaal dat is binnengekomen, en aanvullende goedkeuringen. Ik hoop dat de eerste vaccinatie begin volgende week zal worden gegeven, ”vertelde Levy zondag aan de publieke omroep KAN.

Hij is het niet eens met de bezorgdheid dat het vaccin niet veilig is en zei dat immunisatie de enige manier is om de volksgezondheid te waarborgen.

“Er is geen vaccin of medicijn dat 100 procent veilig is. Ik kan zeggen dat het vaccin veilig is getest en bewezen bij duizenden proef proefpersonen en dat er geen ernstige bijwerkingen zijn. Het is veilig en effectief,” zei Levy.

Zijn opmerkingen kwamen nadat Channel 13 nieuws had gemeld dat het ministerie van Volksgezondheid en ziekenhuisvertegenwoordigers zondag zouden samenkomen om te bespreken of de startdatum van 27 december vervroegd kon worden.

Gezondheidsorganisaties vertelden het ministerie dat ze op 20 december met de vaccinaties kunnen beginnen, meldde het netwerk eerder op zaterdag.

Volgens een plan van het ministerie van Volksgezondheid krijgt medisch personeel als eersten het vaccin krijgen, gevolgd door ouderen. Degenen onder de 16, vrouwen die zwanger zijn, mensen met ernstige allergieën en Israëliërs die hersteld zijn van COVID-19, zullen niet worden gevaccineerd, volgens berichten in de Hebreeuws-talige media eerder deze week.

Channel 12 zei donderdag dat Levy de mogelijkheid aan het bekijken was om de volgorde van vaccinatie niet nauwlettend in de gaten te houden, omdat het publiek in eerste instantie aarzelt om zich te laten inenten. Als het ministerie voldoende doses heeft kunnen ambtenaren gewoon iedereen toestaan ​​die wil worden ingeënt, aldus het rapport.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)