Israël begint met vaccineren vanaf 20 december 2020

Premier Netanyahu tijdens persconferentie in Tel Aviv op 13 december 2020. Screenshot Twitter

Israël begint zondag 20 december met het vaccineren van de bevolking, zo deelden premier Netanyahu en minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein mee. Edelstein sprak daarbij de hoop uit dat het komende Pesachfeest vanaf 28 maart, gewoon met familie en vrienden kan worden gevierd.

Tijdens een rondleiding door een door het Maccabi ziekenfonds ingericht complex voor coronavirus vaccinatie in Tel Aviv, hebben Netanyahu en Edelstein bevestigd dat de gezondheidsfondsen klaar zijn om met vaccinatie te beginnen. 

“Maccabi alleen zal naar verwachting ongeveer 25.000 mensen per dag vaccineren, zei de CEO Ran Saar tijdens de rondleiding. Een woordvoerder van het ziekenfonds Meuhedet, vertelde dat het ziekenfonds ongeveer 15.000 vaccins per dag zou kunnen toedienen.

De eersten die zullen worden gevaccineerd zijn medische professionals, gevolgd door senioren en mensen met reeds bestaande aandoeningen. Als er voldoende vaccins arriveren en niet genoeg senioren zich aanmelden om de prik te krijgen, is het waarschijnlijk dat vaccinatie vrij snel opengaat voor iedereen die het wil.

Omdat uit peilingen blijkt dat zo een 65% van het Israëlische publiek er niets voor voelt te worden gevaccineerd, zullen premier Netanyahu, minister van Volksgezondheid Edelstein en andere politici zich publiekelijk laten vaccineren.

Ook zijn er vele Israëlische beroemdheden zoals artiesten bereid gevonden om in het openbaar een prik te halen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)