Israëlische actrice Shira Haas op Forbes 2021 lijst

Shira Haas. Screenshot YouTube

De Israëlische actrice Shira Haas staat op de Forbes ‘2021-lijst van personen onder de 30 jaar van belangrijke innovators en ondernemers.

Haas, 25, verscheen in de categorie Hollywood en entertainment, naast acteurs en regisseurs van over de hele wereld die in de entertainmentindustrie werkten.

Na het bekend worden van de lijst plaatste Haas op haar Instagram account een reactie waarin ze schreef dankbaar te zijn voor de grote eer.

De jonge actrice heeft een behoorlijk jaar achter de rug in 2020: ze kreeg een Emmy-nominatie en lovende kritieken voor haar hoofdrol in de Netflix-serie ‘Unorthodox‘, en won de prijs voor beste actrice in een International Narrative Feature Film op het Tribeca Film Festival voor haar rol in “Azië.”

Azië” won onlangs Beste Film bij de Ophir Awards in Israël, waarmee de film de vermelding van het land werd in de internationale filmcategorie bij de aanstaande 93e Academy Awards in april 2021.

Kijkers herkennen Haas wellicht ook voor haar rol als Ruchami Weiss in de Israëlische serie “Shtisel“, die voor het eerst werd uitgezonden in 2013 en later deze maand terugkomt voor een derde seizoen. De rol was Haas ‘eerste tv-debuut.

Haas maakte haar Hollywood-debuut in “A Tale of Love and Darkness”, geregisseerd door Natalie Portman in 2015, gevolgd door “The Zookeeper’s Wife” met Jessica Chastain in 2017.

In ‘Unorthodox’, waarvoor ze veel lof kreeg, speelt Haas Esty Shapiro, een 19-jarige joodse vrouw die ongelukkig leeft in een gearrangeerd huwelijk tussen een ultraorthodoxe gemeenschap in Williamsburg, Brooklyn. Na een reeks moeilijkheden vlucht ze naar Berlijn, waar haar van haar vervreemde moeder woont, en begint ze de levensstijl waarin ze was geboren op te geven.

Haas was de eerste Israëlische actrice die voor deze rol een Emmy-nominatie ontving in de categorie uitstekende hoofdrolspeelster. De show zelf was genomineerd voor in totaal acht Emmy’s, waaronder de beste regie die hij won.

De serie debuteerde op Netflix in maart 2020. Het was de eerste Netflix-serie die voornamelijk in het Jiddisch was en werd geïnspireerd door de memoires uit 2012 “Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots” van Deborah Feldman.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!